Windows 11 4 GB RAM'li bilgisayarda kasar mı?

Merhabalar, ilk mesajım çok da şey etmeyin anladınız işte :)

Her neyse, 4 GB RAM'e sahip içinde de Windows 10 kurulu 3 tane cihazım var ve boştayken 1.5-2.5 GB arası RAM yiyor. Discord, Steam özellikle Chrome gibi uygulamaları arka arkaya açınca sistemde ani donmalar hatta kasmalar olabiliyor. Üstteki arkadaşın da yazdığı gibi SSD ile çözülebilir, bilmiyorum çünkü HDD kullanıyorum sistemlerimde ama bence SSD ile bile yetersiz kalacaktır çünkü Windows 10'da bile böyleyse W11'de RAM kullanımı artacaktır herhalde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, ilk mesajım çok da şey etmeyin anladınız işte :)

Her neyse, 4 GB RAM'e sahip içinde de Windows 10 kurulu 3 tane cihazım var ve boştayken 1.5-2.5 GB arası RAM yiyor. Discord, Steam özellikle Chrome gibi uygulamaları arka arkaya açınca sistemde ani donmalar hatta kasmalar olabiliyor, üstteki arkadaşın da yazdığı gibi SSD ile çözülebilir bilmiyorum çünkü HDD kullanıyorum sistemlerimde, ama bence SSD ile bile yetersiz kalacaktır çünkü Windows 10'da bile böyleyse W11'de RAM kullanımı artacaktır herhalde.

Sen en iyisi yeni PC alırsan kur :).

8 GB RAM bile artık Windows 10 - 11'e göre yetersiz kalıyor. Aynı anda üç uygulama açınca SSD olsa dahi bilgisayar kasmaya başlıyor.
4 GB RAM ile Windows 11 kullanabilen varsa helal olsun.

İşlemci iyi olsa bir de yüksek okuma yazma kapasiteli SSD olsa RAM biraz örtbas edilebilir ama öbür türlü sıkıntı.

Benim Samsung exo serinden 860 SSD var şu anlık ki bazı sorunlari olan Windows 11'e sonraki güncellemeleri bekliyor. 2 GB açanlara varmış hâlâ karar veremedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı