Windows 11 artık stabil mi?

Ben sorun yaratıyor demedim. Yetmiyor diyorum sadece. Windows 10'da bile fazla tüketiyor. Zaten Windows işletim sistemi şişiriyor sistemi. Ayrıca 32 GB zaten oyun oynasa da oynamasa da bence bu zamana göre alınmalı.

Oyun oynamayan kişinin 32 GB RAM'e ihtiyacı yok ezbere konuşuyorsunuz. Günlük kullanımda 16 GB RAM fazlasıyla yeterlidir hatta oyun oynayan kişilere bile büyük oranda yeterlidir. 5 Chrome Tab açık şekilde Windows 11 cihaz 6 GB RAM kullanıyor, üstüne açıp istediğim oyunu oynayabilirim şu an. Evet 32 olsa çok daha iyi olur ancak bu "mutlaka olmalı" anlamına gelmez. Konumuzla da gram alakası yok, verdiğiniz bilgi de yanlış. Ben Windows 11'e bile yeterli üstüne oyun oynanıyor diyorum siz Windows 10'a bile yetmiyor diyorsunuz.

Oyun oynamayan kişinin 32 GB RAM'e ihtiyacı yok ezbere konuşuyorsunuz. Günlük kullanımda 16 GB RAM fazlasıyla yeterlidir hatta oyun oynayan kişilere bile büyük oranda yeterlidir. 5 Chrome Tab açık şekilde Windows 11 cihaz 6 GB RAM kullanıyor, üstüne açıp istediğim oyunu oynayabilirim şu an. Evet 32 olsa çok daha iyi olur ancak bu "mutlaka olmalı" anlamına gelmez. Konumuzla da gram alakası yok, verdiğiniz bilgi de yanlış. Ben Windows 11'e bile yeterli üstüne oyun oynanıyor diyorum siz Windows 10'a bile yetmiyor diyorsunuz.
Tamam. Ben mutlaka olmalı demiyorum hocam. İyi okumuyorsunuz sanırım. (Bence) diyorum.

Ben sorun yaratıyor demedim. Yetmiyor diyorum sadece. Windows 10'da bile fazla tüketiyor. Zaten Windows işletim sistemi şişiriyor sistemi. Ayrıca 32 GB zaten oyun oynasa da oynamasa da bence bu zamana göre alınmalı.

Hocam ne kadar RAM verirseniz o kadar açgözlü davranır sistem. Şu an günümüzde 4 GB çok az 8 GB yeterli(günlük kullanım) 16 GB normal oluyor. O kadar da abartmaya gerek yok 16 GB yeterli bir RAM eğer gidip de ağır oyunlar oynamıyorsanız.

Arkadaşlar ilk çıktığında Windows 11'in sorunlu olduğunu söylüyorlardı, hala bu şekilde mi? Kişisel bilgisayarıma kuracağım. M.2 SSD mevcut sistemde. Kullanım amacı genelde 3D modelleme, CAD programları ve oyunlarda olacak. Sistem özelliklerini aşağıya bıraktım. İyi sosyaller.

İşlemci: Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 6600 XT.
Anakart: MSI B450A-PRO Max.
RAM: 16 GB DDR4 tek kit RAM.
SSD: Kioxia G2 500GB M.2 SSD + 120 GB programlar için SSD.
HDD: 3 TB + 2 TB.

Hocam indirin sıkıntı yaşamazsınız. Gayet stabil. Sorunsuz desek yalan olur ama gayet kullanılabilir yani şu an. O kadar da ön yargılı olmaya gerek yok Windows 11 için o ilk halleriydi.

Hala güvenemiyorum. Windows 10'da bile kimi zaman hiç hoş olmayan buglar oluyor... Windows 11'i hiç çekemem. Hiç bug olmayan tertemiz stabil işletim sistemi ne zaman gelecek acaba? Windows 12 mi olacak adı?

Keşke dediğiniz gibi bir sistem olsa ama kapitalist düzene aykırı bu durum:).

Windows 11 25H2 gayet stabil. Geçebilirsiniz. Eski sorunları büyük ölçüde giderildi artık. 16 GB RAM'in de normal kullanımda yeterli olacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı