Windows 11 Bitlocker kapatma çok uzun sürüyor

S. Çakır

Hectopat
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Bitlocker kapatma işlemim çok uzun sürüyor. Sabit disk modelim imzamda yazıyor.
Ekran görüntüsü 2023-01-24 160837.png

C sürücüm 120GB SSD olduğu için şifresinin açılması kısa sürdü. Ama D sürücüsü(sabit disk) hala devam ediyor.
Sabit diskin şuan ki doluluk durumu:
Ekran görüntüsü 2023-01-24 161132.png

Bu işlem tahminen ne kadar sürer?

Disk hızı ve boyutu direkt olarak etki ediyor, yüksek kapasiteli M2 SSD yaptım harici olarak, dedim şifreli yapayım iyi olur. Gece artık beklerken dayanamayıp yattım sabah bitmiş, ama gece kaçta bitti bilmiyorum.

Bir kere sabit disk olduğu için uzun sürmesini beklerim, sadece o değil aynı zamanda diskteki veri boyutu da fazla. Diskte 552 GB veri var, bu verinin tekrardan yazıldığını düşünün. SSD'de kısa sürmesinin sebebi de bu, hem hızlı hemde 120 GB kapasitesi var, en fazla bir iki dakikada biter.

Benim ki tam tersi hocam, ben yanlışlıkla şifrelediğim diski açmaya çalışıyorum. Bir umut belki daha kısa sürer.
Yanlışlıkla şifrelemeden kastınız şifrelemeyi açıp işlem tamamlanmadan kapatmak ise evet kısa sürme ihtimali var çünkü henüz bütün disk şifrelenmemiştir, ne kadar veri şifrelendiyse o kadar verinin çözülmesi gerekecek. Bu konuda Windowstan net bir bilgi alamıyoruz sanırım, beklemeniz gerekecek.

Bir kere sabit disk olduğu için uzun sürmesini beklerim, sadece o değil aynı zamanda diskteki veri boyutu da fazla. Diskte 552 GB veri var, bu verinin tekrardan yazıldığını düşünün. SSD'de kısa sürmesinin sebebi de bu, hem hızlı hemde 120 GB kapasitesi var, en fazla bir iki dakikada biter.

Yanlışlıkla şifrelemeden kastınız şifrelemeyi açıp işlem tamamlanmadan kapatmak ise evet kısa sürme ihtimali var çünkü henüz bütün disk şifrelenmemiştir, ne kadar veri şifrelendiyse o kadar verinin çözülmesi gerekecek. Bu konuda Windowstan net bir bilgi alamıyoruz sanırım, beklemeniz gerekecek.
Yanlış şifrelemeden kastım, zamanında bilgisayara format atacaktım, disklerimi görmüyordu kurulum aşamasında. Bende BIOS ayarlarından şüphelendim BIOS'u sıfırladım. O sırada TPM den şüpheleniyorum, onu da sıfırladığı için diskler şifrelendi.

Bu konuda Windowstan net bir bilgi alamıyoruz sanırım, beklemeniz gerekecek.
Vermiyor zaten hocam.

552GB verim var. Bunların tekrar yazılması gerekiyor. zaten sabit diskim 1TB. Ömrünü yer bitirir. Verilerin şuan bir önemi kalmadı benim için. Yol yakınken işlemi durdurayım mı?

Artık dayanamadım bütün disklere çaktım formatı. Allah affetsin.

Son düzenleme:
Yanlış şifrelemeden kastım, zamanında bilgisayara format atacaktım, disklerimi görmüyordu kurulum aşamasında. Bende BIOS ayarlarından şüphelendim BIOS'u sıfırladım. O sırada TPM den şüpheleniyorum, onu da sıfırladığı için diskler şifrelendi.

Vermiyor zaten hocam.

552GB verim var. Bunların tekrar yazılması gerekiyor. zaten sabit diskim 1TB. Ömrünü yer bitirir. Verilerin şuan bir önemi kalmadı benim için. Yol yakınken işlemi durdurayım mı?

Artık dayanamadım bütün disklere çaktım formatı. Allah affetsin.
Hard disklerin yazma ömrü diye bir şeyi yok, SSD olsa bile 552GB verinin tekrar yazılması öldürmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı