Çözüldü Windows 11 boşta %25 RAM kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hellomister

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2022
Mesajlar
3.350
Makaleler
5
Çözümler
30
Yer
İstanbul
RAM
32GB
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
ASUS B550 PLUS
İşlemci
Ryzen 7 3800XT
Windows 11 boşta iken 32 GB RAM'in 8 GB'ını kullanıyor, bu normal midir? Bir tek Steam, Discord falan açık.

1681035624888.png
 
Çözüm
Normal. 32 GB RAM belleğiniz var. RAM ne kadar fazla ise sistem ona göre daha fazla ayırıyor kendine.

Ek olarak birkaç program açık demişsiniz.
Değilki ReviOS'un Playbook'unu kur 1-2 GB arası RAM kullanıyor boşta bende 1.1GB RAM sadece.


Onları kullanmak güvenli değil. Onların kaldırdığı programları bir zahmet siz kaldırın olsun bitsin.

Hocam normal midir? İkiniz farklı bir şey söylediniz.
Normal.
 
Artı -1 Eksi
Üstteki arkadaşın dediği gibi sistem kaynakları kendine göre ayarlıyor. Bellek kapasitesi arttıkça doğru orantılı olarak sistem bellek kullanımı da artıyor. Bunu size daha akıcı bir arayüz oluşturmak için yapıyor merak etmenize gerek yok. Performans da bir kayıp yaşamazsınız. Oyunlara ve programlara göre arka plan kullanımını azaltıp arttırabilen bir işletim sistemi Windows. Yine de içinizde bir şüphe kalırsa Defender ile veya bilinen antivirüs(ESET, Kaspersky, McAfee, Avast vb.) Programları ile bilgisayarınızı tarayarak soru işaretlerini ortadan kaldırıp aynı zamanda önleminizi almış olursunuz.
 
12gb ram kullandım, güncel 16 ile windows 11 kullanıyorum ram kullanımı arkada discord, tarayıcı ve steam açık olmasına rağmen maksimum 4gb kullanılıyor. Arkada çalışan başka bir şeyler olabilir, görev yöneticisinde işlemler kısmına gelip ss'i paylaşırsanız daha iyi anlaşılır.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    45,6 KB · Görüntüleme: 58
Onları kullanmak güvenli değil. Onların kaldırdığı programları bir zahmet siz kaldırın olsun bitsin.

Evet ReviOS, RekOS vb. bilinmeyen işletim sistemleri kullanmak güvenli değil. RekOS kullandığım zamanlar bilgisayarıma format atmak isteyince Google hesabıma birinin girdiğini söylüyordu ve Valorant şifrem değişmişti. Abimin de aynı şekilde. Ancak bunlar yerine AtlasOS kurabilir. Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. İçinde kötü bir yazılım varsa da GitHub'dan anında görülebilir. Ona da güvenilmez derseniz Windows LTSC kurabilir. Bu işletim sistemlerinin ne olduğunu bilmeyenler için söyleyeyim. Windows'un gereksiz arka planda çalıştırdığı programlar, kişilere kamera cart curt hepsinin kaldırılmış halleridir. Bu sayede de bellek kullanımında Max 900 MB veya işlemcinin arka planda kullandığı uygulamalar normalde Windows'ta 100 civarı iken 25-30 a kadar indirebiliyor. Her bilgisayarda aynı olmuyor ancak dikkat edin.
 
Artı -1 Eksi

Yeni konular

Geri
Yukarı