Windows 11 format USB'si görünmüyor

Kerem0K

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, format atıp Windows 11 kuracağım, fakat hazırladığım format flashı gözükmüyor. VMD'yi kapatacağım ama BIOS da VMD'yi bulamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, format atıp Windows 11 kuracağım, fakat hazırladığım format flashı gözükmüyor. VMD'yi kapatacağım ama BIOS da VMD'yi bulamıyorum.
Laptop ise marka modeli, değil ise anakart marka modeli nedir?
VMD ayarları bazı anakartlarda ve laptoplarda gizli.

Ayrıca VMD ayarını bulamıyor olsanız bile kurulum USB is ile boot etmeye bir engel olmamalı. VMD ayarı kurulum yapacağınız diski kurulum ekranında görebilmeyi ve seçebilmeyi etkiliyor USB ile kurulumu başlatmayı değil.

Yukarıda yazdıklarım kafanızı karıştırmış olabilir.
Özeti şu: VMD ayarını şimdilik boşverebilirsiniz.
İlk aşmanız gereken sorun düzgün hazırlanmış bir kurulum USB si ile PC nizi boot edebilmek.

Son düzenleme:
flash bellek hazırladım fakat boot menüsünde gözükmüyor

Ayrıca VMD ayarını bulamıyor olsanız bile kurulum USB is ile boot etmeye bir engel olmamalı. VMD ayarı kurulum yapacağınız diski kurulum ekranında görebilmeyi ve seçebilmeyi etkiliyor USB ile kurulumu başlatmayı değil.

İlk aşmanız gereken sorun düzgün hazırlanmış bir kurulum USB si ile PC nizi boot edebilmek.
flash bellek hazırladım fakat boot menüsünde gözükmüyor

İlk aşmanız gereken sorun düzgün hazırlanmış bir kuru
Onu anladım ve yukarıda cevabını verdim.
Flash belleği görmemenizin nedeni VMD ayarı değil.
Ya hatalı USB hazırladınız veya başka bir ayar sorununuz var.
Laptop değil anakartım
lum USB si ile PC nizi boot edebilmek

Onu anladım ve yukarıda cevabını verdim.
Flash belleği görmemenizin nedeni VMD ayarı değil.
Ya hatalı USB hazırladınız veya başka bir ayar sorununuz var.
Laptop değil anakartım gigabyte A520M K v2 1.0 DDR4

Yanlış yazmışım ssd gözükmuyor direk fotoğraf atim

Yardımcı olur musun sorunumu fotoğraf olarak paylaştım

Dosya Ekleri

• 20250222_215007.jpg
    20250222_215007.jpg
    296,1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Laptop değil anakartım gigabyte A520M K v2 1.0 DDR4

Yanlış yazmışım ssd gözükmuyor direk fotoğraf atim

Yardımcı olur musun sorunumu fotoğraf olarak paylaştım
Konu açarken her zaman anakartı, işlemciyi, laptop ise marka modelini ve işletim sisteminizi yazın ki bu kadar uzamasın ve cevaba ulaşabilesiniz.

İki seçeneğiniz var, ya BIOS tan VMD ayarını bulup kapatacaksınız veya IRST driverini yükleyeceksiniz. VMD ayarını bulamıyorsan doğru IRST driverini bulmak için işlemci modeli ile arama yapmalısın.

( XXX işlemci modeli için IRST driveri yazarak google arayıp bulabilirsiniz. ZIP formatıonda olması gerektiğini unutmayın. ZIP bulmak için extra çaba göstermeniz gerekir.) ZIP ten çıkartıp klasör ile belleğe atacaksınız ve eklemiş olduğunuz görüntüdeki ekranda o klasöre ulaşıp yükleyeceksiniz. Sonra disk görünür hale gelir ve kuruluma devam edebilirsiniz.

Örnek arama : İ5 11. Nesil IRST driver

Son düzenleme:
Konu açarken her zaman anakartı, işlemciyi, laptop ise marka modelini ve işletim sisteminizi yazın ki bu kadar uzamasın ve cevaba ulaşabilesiniz.

İki seçeneğiniz var, ya BIOS tan VMD ayarını bulup kapatacaksınız veya IRST driverini yükleyeceksiniz. VMD ayarını bulamıyorsan doğru IRST driverini bulmak için işlemci modeli ile arama yapmalısın.

( XXX işlemci modeli için IRST driveri yazarak google arayıp bulabilirsiniz. ZIP formatıonda olması gerektiğini unutmayın. ZIP bulmak için extra çaba göstermeniz gerekir.) ZIP ten çıkartıp klasör ile belleğe atacaksınız ve eklemiş olduğunuz görüntüdeki ekranda o klasöre ulaşıp yükleyeceksiniz. Sonra disk görünür hale gelir ve kuruluma devam edebilirsiniz.

işlemcim Amd ryzen 5 5600 6 core processor

Ben bulamadım da link atma şansınız var mi

işlemcim Amd ryzen 5 5600 6 core processor

Ben bulamadım da link atma şansınız var mi
offf, AMD ise
VMD ye de gerek yok IRST ye de
Şimdiye kadar boşa uğraşıldı..

Yukarıda yazılmış tüm mesajları unut. Hiçbirinin anlamı kalmadı.
Konuyu açarken yazmış olsan şimdiye çözüme ulaşmıştık..
Benden bu kadar..

Laptop değil anakartım Gigabyte A520M k V2 1.0 DDR4.

Yanlış yazmışım SSD gözükmuyor direk fotoğraf atim.

Yardımcı olur musun sorunumu fotoğraf olarak paylaştım.

Bu sorunla daha önce arkadaşımda yaşamıştım ve 5 saatlik uğraşla sadece USB portunu değiştirerek sorunu çözebilmiştik dener misiniz?(kasa USB girişlerini kullanmayın)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı