Windows 11 formattan sonra yüksek CPU kullanımı

The R1P

Kilopat
1662469176190.png

Dün bilgisayarımı yeniden formatladım ve SysMain türevli bu işlemler aşırı derecede CPU kullanıyor.

Gösterdiğin hizmetler gereklidir, Windows'u yeni kurduğun zaman bunlar yüksek CPU kullanabilir. Özellikle Windows Update yaptıktan sonra tekrar bak. Gereksiz hizmetleri bu rehber ile kapatabilirsin.

CPU'un Windows 11 için yeterli değilse yani çok güçsüz ve eskiyse Windows 10'a dönebilirsin.

Windows Update'te bekleyen güncellemeler var mı?

Hayır tüm güncellemeleri yaptım.

Gösterdiğin hizmetler gereklidir, Windows'u yeni kurduğun zaman bunlar yüksek CPU kullanabilir. Özellikle Windows Update yaptıktan sonra tekrar bak. Gereksiz hizmetleri bu rehber ile kapatabilirsin.

CPU'un Windows 11 için yeterli değilse yani çok güçsüz ve eskiyse Windows 10'a dönebilirsin.
Ryzen 5 3500x CPU kullanıyorum. Yetersiz olmadığını düşünüyorum.

Eki Görüntüle 1509224
Yüksek CPU tüketen hizmetler bunlar.

Şu an herhangi bir işlem yapmadığın halde bunlar yüksek CPU kullanıyorsa, tak ve kullan hizmetini kapatabilirsin. Diğerleri gerekli. Microsoft Store üzerinden güncelleştirme falan yükleniyor mu? Bilgisayarını yeniden başlatıp tekrar bak. Bir süre sonra bunların kullanımı düşmesi lazım.

Şu an herhangi bir işlem yapmadığın halde bunlar yüksek CPU kullanıyorsa, tak ve kullan hizmetini kapatabilirsin. Diğerleri gerekli. Microsoft Store üzerinden güncelleştirme falan yükleniyor mu? Bilgisayarını yeniden başlatıp tekrar bak. Bir süre sonra bunların kullanımı düşmesi lazım.
Şu anda Microsoft Store üzerindeki güncellemeleri yapıp ondan sonra kullanım durumuna göz atacağım.

Hâlâ bir çözüm bulamadım yardımcı olacak var mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı