Windows 11 FPS düşürür mü?

• Konuyu başlatan riksuez
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 119
  • Görüntüleme 22.303
Bende kullandım ama Windows 10'a geri dönünce bıraz daha hızlanmış gibi hissettim.

Peki ben geçsem nasıl olur şu an ne durumda Windows 11?
Sistemim:
24 GB RAM.
500 GB SSD.
GTX 1650.
Ryzen 7 4800H.

Sistemin gayet iyi geçersen FPS sıkıntısı olmaz, şu an güncel sürümünü kullanıyorum hatalar var biraz fakat rahatsız etmiyor, sadece beta kanalına falan katılma yeter, geçmeni öneririm.

Sen bir şey anlatmıyorsun, seninki zırvalamak, kıvranmak. Salladın ortaya bir nane arkasında duracak bilgi birikimin yok haklı çıkma peşindesin.

Abimin bilgisayarında Windows 11 var. Oyun oynamak için o bilgisayara giriyorum. Abime 1 yıldır yalvarıyorum Windows 10'a geç diye. Düzeni var bozmak istemiyor yoksa o da sevmiyor. Windows 11 o kadar rezalet ki, o kadar hatası var ki. 2. Vista faciası.

Sen ciddi olamazsın. Daha tam olmayan şeyi nasıl stabil diyebilirsin aklım almıyor arkadaş şaka mısın :D

Boş ver hocam Windows 11 fanboyu ne dersin?

Son düzenleme:
hocam yaklaşık 2 senedir kullanıyorum
r5 2600
gtx1660s
b450ma ıı
16gb 3200mhz vengeance kullanmaktayım
valoda en düşük ayarlarda 160-180
cs2 en süşük ayarlar 120 civarı
pubg low ayarlar 80-100 arası
windows 10 da iken aynı sistemle rx550 ile aynı değerleri alıyordum win11 ile ekran kartımı güncelledim fps drop olsun zorlanmalar olsun sistem gereksiz kasılıyor yarın win10 a geçmeyi planlıyorum yoksa kafayı yiyeceğim. yt'den fps incelemelerinin yarısını alamıyorum. size de tavsiye ederim

hocam yaklaşık 2 senedir kullanıyorum
r5 2600
gtx1660s
b450ma ıı
16gb 3200mhz vengeance kullanmaktayım
valoda en düşük ayarlarda 160-180
cs2 en süşük ayarlar 120 civarı
pubg low ayarlar 80-100 arası
windows 10 da iken aynı sistemle rx550 ile aynı değerleri alıyordum win11 ile ekran kartımı güncelledim fps drop olsun zorlanmalar olsun sistem gereksiz kasılıyor yarın win10 a geçmeyi planlıyorum yoksa kafayı yiyeceğim. yt'den fps incelemelerinin yarısını alamıyorum. size de tavsiye ederim. umarım düzelir.
not: driverler bios yazılıma dair herşey güncel

Konuyu hortlatmış olacağım ama birkaç ay önce 32 gb ram, Nvidia rtx4060 grafik kartı, 12.nesil i5 işlemcisi ve 2tb m2ssd olan excalibur g870 bir laptop almıştım. Özellikleri iyi olduğu için hemen Windows11 kurdum ve o şekilde kullanıyordum. Hızından memnundum fakat ufak tefek alışmadığım kullanım zorlukları çekiyordum dün de xampp server ile ilgili bir sorun yaşayınca bugün yanına ikinci bir sistem olarak Windows 10 kurdum, açınca resmen ben de bilgisayar da rahatladı. Win11 için olan tüm sürücüler win10a sorunsuz kuruldu. Oyun performansını test etmedim ama yaşadığım bir çok sorun ortadan kalktı de daha rahat bir arayüzü var bence. Size önerime gelince eğer ssd kullanıyorsanız ve yeterli alanınız varsa harddiski 4 parçaya bölün herbirine win7, win8.1, win10 ve win11 işletim sistemlerini kurun ve kendiniz test edin. Ssd olduğu için harddiskte fazla yer kaplamaları performansa etki etmeyecektir. Hangisinden istediğiniz performansı alırsanız pcnizde onunla devam edin, diğerleri de dursun işe yaradıkları bir gün geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı