Windows 11 görev çubuğu nasıl daha fazla özelleştirilir?

mrscaletta

Hectopat
Görev çubuğu Windows 11 ile daha bir hoş olmuş evet ama ikonları ortaya çektiğimizde görev çubuğunun sol tarafı çok boş kalıyor ve kötü bir görüntü oluşuyor. Ekteki fotoğrafta seçtiğim yere saydam bir arka plan yapılsa ve bir pencereye girdiğimizde orası kaybolsa daha hoş bir görüntü olmaz mı? Tarih ve saat, pil, Wi-Fi, ses düzeyi ikonları nereye gelecek derseniz işaretçiyi çubuğa getirdiğimizde çubuk biraz yukarı yükselir ve aşağıda dediğim ikonlar bulunur böyle kontrol etmiş oluruz. Durum böyle olunca direkt macOS çakması diye eleştiri yağmuruna tutulurdu ama şu anki hali oldukça saçma ve kötü bir görüntü oluşturuyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ekran Görüntüsü (3).png

Yazıyı tam okumuşsunuzdur umarım.
👇
işaretçiyi çubuğa getirdiğimizde çubuk biraz yukarı yükselir ve aşağıda dediğim ikonlar bulunur böyle kontrol etmiş oluruz.
👇
How_To_Hide_The_Taskbar_Windows_10_Tutorial.gif

Söylediğiniz görev çubuğu gizleme budur. Bunun haricinde bahsettiğiniz zaten Windows 11'de yok. TaskbarX gibi TranslucentTB gibi uygulamalarla görev çubuğunu tamamen saydam yapabilirsiniz, üstüne bu ayarı da uygularsanız dediğiniz özelliğe benzer bir görünüm elde edersiniz. Bu uygulamalar da Windows 10 için tasarlandığından 11'de çalışacaklarının garantisini veremeyiz.

👇

👇
Eki Görüntüle 1088522

Söylediğiniz görev çubuğu gizleme budur. Bunun haricinde bahsettiğiniz zaten Windows 11'de yok. TaskbarX gibi TranslucentTB gibi uygulamalarla görev çubuğunu tamamen saydam yapabilirsiniz, üstüne bu ayarı da uygularsanız dediğiniz özelliğe benzer bir görünüm elde edersiniz. Bu uygulamalar da Windows 10 için tasarlandığından 11'de çalışacaklarının garantisini veremeyiz.
Bunları biliyorum zaten. Benim istediğim 3. Parti uygulamaya gerek kalmadan Microsoft'un Windows'a daha hoş görünümlü bir görev çubuğu tasarlaması.

Bunları biliyorum zaten. Benim istediğim 3. Parti uygulamaya gerek kalmadan Microsoft'un Windows'a daha hoş görünümlü bir görev çubuğu tasarlaması.
Bildiğim kadarıyla şekillenmiş mevcut görev çubuğu tasarımı bu şekilde. Nihai sürümde daha yenilikler gelecektir. TaskbarX kullanmanızı öneririm, Windows 10'da kullanıyorum, simgeleri ortaladım. Kaynak tüketimi yok denecek kadar az ve bütün tam ekran uygulamalarla uyumlu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı