Windows 11 GRUB ekranında gözükmüyor

Syntqx

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8 Çekirdek)
Ekran Kartı: : Nvidia GeForce GTX 950M(2,0GB)
Bellek : Micron 20 GB Ram
Monitör : Monitör Asus (1920 x 1080 @ 60 Hz)
Disk : Fury 512 GB SSD
Fare : Steep Solid ST-13
Klavye : Asus Klavye
Arch Linux yükledim fakat GRUB ekranında Windows 11 yok ama BIOS'ta Windows Boot Manager var BIOS'tan değiştiğimde Windows 11 açılıyor.

Not: İki işletim sistemide aynı diske yüklü.

Farklı disk olduğuna bakmayın sizde de işe yarar. os-prober kullanabilirsiniz.

2 kısım var ya oradaki Windows 10 50 MB'lik bir yer alır orayı bulmamız lazım diyor ama bende 100 MB, 280GB ve 769MB var bunlardan 100 MB olanını yaptım hata verdi 769MB olanını yaptım hata verdi nasıl yapacağım Windows'a geçmek için sürekli BIOS'tan Windows'u boot etmem gerekiyor.

Not: Update-GRUB paketi inmedi hata verdi o yüzden 2. kısmı deniyorum.

/etc/default/grub dosyasını yönetici olarak açıp dosyanın en altına GRUB_DISABLE_OS_PROBER="false" yazın hocam. Ardından sudo LC_ALL=C /bin/bash -c "grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg komutunu girin. Bu şekilde otomatik tespit etmeye çalışır. Bir de böyle yapın bakalım.

Not: Update-GRUB paketi inmedi hata verdi
Ne hatası verdi hocam? Hata sonucunu buraya yapıştırır mısınız?

Dosyayı nasıl açacağım daha yeni yüklediğim için bilmiyorum.

Dosyayı nasıl açacağım daha yeni yüklediğim için bilmiyorum.
Metin editörü veya terminalden sudo nano /etc/default/grub komutu ile açabilirsiniz. Nano ile açtığınızda kaydetmek için CTRL X kısayolunu kullanmanız gerekir.

2. yöntem için alternatif yol da önereyim. sudo fdisk -l komutunu girerek SSD'nizin hangi bölümünde ne olduğunu görebilirsiniz. Örneğin:
Kod:
sda1 : Linux filesystem
sda2 : EFI
sda3 : Microsoft data
sda4 : Microsoft reserved
gibi bir çıktı alırsınız. Böylece blkid komutu ile hangi alanın uuid'ine bakabileceğinizi bulabilirsiniz.

EFI veya Reserved kısmını almanız gerekir muhtemelen, deneyerek bulursunuz. Ben Windows hakkında az bilgiye sahip olduğum için bunu bilmiyorum.

Ayrıca sizin için şimdi ufak araştırma yaptım. Windows 10 ve 11'i eklemek farklı gibi duruyor.

Kod:
menuentry 'Windows 11' {
    search --fs-uuid --no-floppy --set=root UUİD_YAPIŞTIR
    chainloader (${root})/EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
}

kısmını eklemeniz gerekir ilk attığım rehberdekini silip. UUİD_YAPIŞTIR kısmını silip UUİD'i girersiniz.

Ardından sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg komutunu girip GRUB'u yenilersiniz.

Son düzenleme:

Hocam simdi klavye İngilizce o yuzden boyle yaziyorum sizin dediginiz yeri yazdim baktim en aşağıda zaten boyle bir şey vardi bunun ilk bastakini silip deneyeyim mi?

Dosya Ekleri

• 2024-06-08_11-29.png
    110 KB · Görüntüleme: 37
Hocam simdi klavye İngilizce o yuzden boyle yaziyorum sizin dediginiz yeri yazdim baktim en aşağıda zaten boyle bir şey vardi bunun ilk bastakini silip deneyeyim mi?
Evet hocam. Orada yazılı olanın başındaki # işaretini silip de yapabilirsiniz aslında. # işareti o satırı yorum satırı olarak gösteriyor, komut değil de yorummuş gibi görüyor GRUB onu.

Evet hocam. Orada yazılı olanın başındaki # işaretini silip de yapabilirsiniz aslında. # işareti o satırı yorum satırı olarak gösteriyor, komut değil de yorummuş gibi görüyor GRUB onu.

Sudo fdisk -1
Fdisk: İnvalid option -- '1'.

Boyle bir hata verdi.

Bir de boyle hata verdi.

Sudo lc_all = C /bin/bash -c "GRUB-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
/>
ordaki slash yok kabul etmiyo diye boyle yaptim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…