İnceleme Windows 11 hakkında görüşlerim

Temelde Windows 10 ve 11 aynı ise, Windows 11 nasıl oluyor da yeni nesil sistemlerde bu çekirdekleri daha iyi kullanabiliyor? Hani Windows 10'un makyajlı haliydi 11? Cidden kafam karıştı. Biraz açıklar mısınız bu çekirdek olayını?

Hocam Intel yeni işlemcilerini çıkardığında Windows 11 vardı. Yani Microsoft yeni işlemciler için Windows 11 varken neden Windows 10'u optimize etsinki? En güncel işletim sistemi en güncel işlemciye göre optimize edildi zaten Windows 10'unda desteği 2025'te bitecek dendi yani Windows 10 için uğraşmak saçma olurdu. Ama yanlış biliyorsunuz Windows 11 neden Windows 10'un makyajlı hali olsunki? Windows 11 ile Windows çok farklı olmasa da farklı yönleri var. Windows 10'un çoğu sorunu çözüldü yeni sorunlar çıktı ama beni aşırı etkileyen bir sorunla karşılaşmadım şu ana kadar 1 yıldır kullanıyorum. Yeni Intel islemcilerde 1 değil 2 tane çekirdek türü var. Biri verimlilik biri performans diye. Verimlilik çekirdekleri daha az güç kullanıyorlar ama daha az güçlüler. Bu da pil ömrüne katkı sağlıyor ancak sadece düzgün kullanılırsa. Windows 11 de düzgün kullanılıyor ancak Windows 10 için öyle diyemeyiz tam olarak. Bu yüzden Intel 12.nesil işlemcisi olan çoğu arkadaşım(biraz bilgisiz olanlar) Windows 10'a geçip performans artışı beklerken hayalkırıklığı yaşadı ben geçmek bir işe yaramaz dememe rağmen. Intel 12. Nesil ve üstü bir işlemciniz var ise Windows 10'a geçmek mantıklı bir seçim değil açıkçası.

Hocam sizce Windows 10 da kalınmalı mı yoksa 11'e geçilmeli mi?

Windows 10'da kalmalısınız.

Temelde Windows 10 ve 11 aynı ise, Windows 11 nasıl oluyor da yeni nesil sistemlerde bu çekirdekleri daha iyi kullanabiliyor? Hani Windows 10'un makyajlı haliydi 11?

Zaten ilk başlarda gerçekten makyajlı haliydi şu an az çok güncellemeler ile düzeltilmiş o kadar. Onun dışında pazar payı yüksek olan Windows 10 hâlâ çok kullanılıyor.

Kaynak nedir acaba?

Buyrun bir kaynak daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…