Windows 11 hataları ne zaman düzeltilecek?

12. nesil işlemcilerde Intel, çekirdekleri Efficient ve Performance core olarak ikiye ayırdı. Bu nedenle hata alıyorum sanıyorum, ancak bilmiyorum; belki de laptop'ta bir virüs veya benzeri bir sorun vardır. Ayrıca, laptopu her zaman güvenli ve antivirüs programıyla kullanıyorum, bu süre zarfında hiçbir crack veya bilmediğim bir siteye veya linke tıklamadım. Fiziksel olarak da her 2-3 ayda bir laptopa içli dışlı bakımını yapıyorum.
Ya ne alakası var CPU sorunlu olsa o görüntüyü bile alamazsın.

DISM aracıyla onarım yapın ve ardından
sfc/scannow yapın.

Bu işlemi yapıp yeniden başlattıktan sonra ise Purera aracını çalıştırın. Hepsini ✅ 'leyin.

Bunu da yaptıktan sonra çalışan tüm arkaplan ve önplan programlarını kapatın. Windows Tuşu + R kombinasyonuyla açılan kısma şunları yazın:
prefetch
%temp%
temp
TÜM dosyaları silin. Silinmeyenleri ise atlayın. Ardından masaüstüne bir kez tıklayın ve altf4 yapın. Sistemi oradan yeniden başlatın. Sorunun çözülüp çözülmediğini doğrulayın.

Eğer sorun çözülmemiş ise animasyonlarınızı ilkelleştirmişsinizdir. Animasyonlarınızı kontrol edin.

Chrome gibi şeylerde her sekmeyi pencere gibi göstermesi yeni bir özelliktir. Ama bu her sekmede pencere göstermesi mitoz benzetmesi yaptığınız şekilde hatalı çalışıyorsa yeniden bildirin.
 
Tek yaşadığım sorun taskbardski ses, parlaklık wifi filan olduğu kısmın ilk açılıştan sonraki tıklamada iki sn gecikmeli gelmesi. Onun dışında oldukça iyi w11. Temiz kurulum yapmak lazım belki.
 
Sürekli güncel işletim sistemi veya özellikle telefonlarda güncelleme diye coşan insan çok. Ancak onların sorunuda sürekli saç baş yolduracak hatalarla dolu olması. Bu yüzden eski sistemlerimle gayet düzgün bir şekilde geçinip gidiyorum. Windows 10'u bile oturtamadılar tam olarak. Bence win 10 kullanın.
 
23H2'den beri sorun filan görmedim.



12.nesil işlemciler Windows 10'da daha kötü performans veriyor, bizzat test ettim. 8.1'i konuşmaya hiç gerek yok bence.

12400f ile 6 ay kullandım windows 11'i. Sonra windows 10'a geçtim. Kesinlikle windows 10 daha stabilize ve daha performanslı. En azından benim sistemimde böyle. 23h2 sürümünü kullanmadım belki duzeltmislerdir ama benim bu aşamada geçmeye niyetim yok. Windows 12 ye kadar devam.
 
Böyle hatalar da alıyorum sıkça Alt+Tab yaptığım zaman böyle değişik şeyler oluyor.
Eki Görüntüle 2072137

Ayarlara girin.
Orada çok görevli diye bir bölüm var oraya girin.

1704288758125.png


Burada 2. kısımı sekmeleri gösterme deyin.
 
Tek yaşadığım sorun taskbardski ses, parlaklık Wi-Fi filan olduğu kısmın ilk açılıştan sonraki tıklamada iki sn gecikmeli gelmesi. Onun dışında oldukça iyi W11. temiz kurulum yapmak lazım belki.

Bu sorun Insider'da ele alındı. Moment 5 ile gelir büyük ihtimal.
 
Artık mayoz bölünme ile arttılar ;D. Diğer sekmeler aslında yok. Sadece ilk 2 sekme var kalanları buga girmiş.

Eki Görüntüle 2072191


Laptopda 0-dan windows 11 vardı. Hiçbir kurulum yapmadım.
Ayarlar > Sistem > Çok görevli > Yaslandığında veya Alt+Tab tuşlarına basıldığında uygulamalardaki sekmeleri göster seçeneğindeki açılır menüden Sekmeleri gösterme'yi seçin.
 
12400F ile 6 ay kullandım Windows 11'i. Sonra Windows 10'a geçtim. Kesinlikle Windows 10 daha stabilize ve daha performanslı. En azından benim sistemimde böyle. 23H2 sürümünü kullanmadım belki duzeltmislerdir ama benim bu aşamada geçmeye niyetim yok. Windows 12'ye kadar devam.

Bende 12700H var laptop, 10'da beter oluyor.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı