Windows 11 hızlı ayarlar menüsünde kasma var

Evet dediğim gibi son güncelleme ile düzeldi bende.

Güncel Windows 11 sürümünü "çalıştır>winver" yazıp bakabilirseniz öğrenmiş oluruz. Benim sürüm 22H2 (22621.608).

21H2 olarak gözüküyor. Şimdi güncellememe rağmen

Çözemedim ve sanırım herkeste olan bir durum

Mesela 1 saat kullandım ve ilk defa tıkladım, yine kasıyor ama ilk defadan sonra asla kasma olmuyor
Hocam bilgisayar ilk açılınca sadece Windows masaüstü, kilit ekranı falan gelir. Bunlar önbelleğe alınır. Sonra açtığınız menüler de önbelleğe alınır. Bunlar önbelleğe alındığı için ilk açılışta hafif kasıntı gelir. Sonraki açılışlarda normal hızda gelme sebebi de önbelleğe almasıdır işte. Derseniz ki madem 1 kere alsın sürekli hızlı açılsın, önbellek bilgisayar kapanınca sıfırlanır :D.

Aynı sorun bende de var win11 güncellemelerinin aynısını yaptım ancak bilgisayar ilk açıldığında hızlı ayarlara tıkladıktan sonra bir kasma oluyor tek seferlik daha sonra devam etmiyor. CMD'den sorun düzeltme bulma, kayıt defteri düzenleme gibi yöntemler denedim ama başarılı olamadım o yüzden sorun hala güncel..

Aynı sorun bende de var win11 güncellemelerinin aynısını yaptım ancak bilgisayar ilk açıldığında hızlı ayarlara tıkladıktan sonra bir kasma oluyor tek seferlik daha sonra devam etmiyor. CMD'den sorun düzeltme bulma, kayıt defteri düzenleme gibi yöntemler denedim ama başarılı olamadım o yüzden sorun hala güncel..
İlk açılışta menüyü yüklediği için zaman alıyor, normaldir. Şöyle düşünün, bir oyuna giriyorsunuz ve her girişinizde size detayların yüklendiğini söylüyor. Sizi bekletiyor. Hızlı ayarlar menüsü de öyle.

İlk açılışta menüyü yüklediği için zaman alıyor, normaldir. Şöyle düşünün, bir oyuna giriyorsunuz ve her girişinizde size detayların yüklendiğini söylüyor. Sizi bekletiyor. Hızlı ayarlar menüsü de öyle.
Haklısınız tabi önbellek konusunda zaman alması normal ancak buna benzer birçok şey otomatik bir şekilde bilgisayar açıldığında belleğe alınıyor ama hızlı ayarları tıklayana kadar almıyor bazı sürümlerde veyahut pclerde sorun çözülmüş ancak bende devam ediyor çözemedim pek hoş gelmiyor bana :)

Haklısınız tabi önbellek konusunda zaman alması normal ancak buna benzer birçok şey otomatik bir şekilde bilgisayar açıldığında belleğe alınıyor ama hızlı ayarları tıklayana kadar almıyor bazı sürümlerde veyahut pclerde sorun çözülmüş ancak bende devam ediyor çözemedim pek hoş gelmiyor bana :)
Efektleri kaparsanız, hızlı açılıyor.

Şu an herhangi bir kasma yok ilk tıkladığınızda donma olmadan açılıyor sadece Erişilebilirlikte Büyüteç, ekran okuyucusu, Canlı alt yazı açılış animasyonlarında takılmalar oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı