KMS farklı bir etkinleştirme yöntemi. KMS yöntemini toplu lisanslama için şirketler kullanır. Normalde yasaldır. Tehlikeli olan kısım internette dolaşan KMS sunucuları. Bu sunucuların güvenilirliği bilinmediği için önermiyor kimse. Ben de önermiyorum. Bu konudaki HWID yöntemi ise KMS tarzının tamamen dışında.
Eki Görüntüle 1913496
Büyük ihtimalle böyle bir tablo görüyorsunuz. Bu key Windows 10/11 Generic Key'idir. Özel bir anahtar değildir yani. Sadece Windows versiyonunu belirtir.
Dediğim gibi bu yöntem bir key de vermez, Her cihazın benzersiz bir donanım kimliği vardır (HWID). Bu kimliği Microsoft sunucularına kaydeder ve böylece Microsoft sunucusu sizin donanım kimliğinizi tanıdığı için cihazınızı lisanslar.
Emin değilim ama büyük ihtimalle sizin aldığınız keyde arka planda aynı işi yapıyor. Tek farkı lisansı taşımak için Microsoft hesabına ihtiyaç duymadan keyi kullanabilmeniz.
Millet boşu boşuna ucuz key ucuz key diyerek gezmesin diye anlatmaya çalışıyorum insanlara, hala bana ucuza key satılıyor git yasal kullan diyenler var. Sanki ucuz keye verdiği para Microsoft'a gidiyor. Dinime küfreden Müslüman olsa.