Windows 11 HWID etkinleştirme yöntemi nedir?

KMS farklı bir etkinleştirme yöntemi. KMS yöntemini toplu lisanslama için şirketler kullanır. Normalde yasaldır. Tehlikeli olan kısım internette dolaşan KMS sunucuları. Bu sunucuların güvenilirliği bilinmediği için önermiyor kimse. Ben de önermiyorum. Bu konudaki HWID yöntemi ise KMS tarzının tamamen dışında.

Büyük ihtimalle böyle bir tablo görüyorsunuz. Bu key Windows 10/11 Generic Key'idir. Özel bir anahtar değildir yani. Sadece Windows versiyonunu belirtir.
Dediğim gibi bu yöntem bir key de vermez, Her cihazın benzersiz bir donanım kimliği vardır (HWID). Bu kimliği Microsoft sunucularına kaydeder ve böylece Microsoft sunucusu sizin donanım kimliğinizi tanıdığı için cihazınızı lisanslar.
Emin değilim ama büyük ihtimalle sizin aldığınız keyde arkaplanda aynı işi yapıyor. Tek farkı lisansı taşımak için Microsoft hesabına ihtiyaç duymadan keyi kullanabilmeniz.

Microsoft'a bağlı çok iyi vallahi Key aldığıma pişman oldum
Millet boşu boşuna ucuz key ucuz key diyerek gezmesin diye anlatmaya çalışıyorum insanlara, hala bana ucuza key satılıyor git yasal kullan diyenler var. Sanki ucuz keye verdiği para Microsoft'a gidiyor. Dinime küfreden müslüman olsa.

Dayi 40 bin starli repodan bahsediyoruz. repo hem Microsoft`un sitesi Github`ta hem Microsoft`a kagit uzerinde maddi zarar veriyor. Buna ragmen Microsoft niye kaldirmiyor sence bu repoyu? Cunku guvenli bir script. 4 sayfadir bosuna tartisiyorsunuz.

Dayi 40 bin starli repodan bahsediyoruz. repo hem Microsoft`un sitesi Github`ta hem Microsoft`a kagit uzerinde maddi zarar veriyor. Buna ragmen Microsoft niye kaldirmiyor sence bu repoyu? Cunku guvenli bir script. 4 sayfadir bosuna tartisiyorsunuz.
Kendi varsayımlarınla millete boşuna tartışıyorsunuz falan diyemezsin. Kaldırmaması tamamen temiz olduğu anlamına gelmiyor. Söylediklerini bilmiyor olsam herkes öğrensin diye bu yöntemi forumda ben yayınlamazdım.

Nasıl olsa senin olmayan bir ürünü, müşteriye "Al lisans da attım." diye satıyorsunuz. Güvenliymiş, değilmiş kim uğraşacak değil mi?

Hocam okuyayım dedim bayağı tartışılmış. O zaman bende hocamın dediği gibi format ile yaparım. Bu arada çok alakasız olacak hocam. Pro bilgisayarı yavaşlatıyormuş. Ama bilgisayarınız benim gibi 32 GB ise herhalde fark görmezsiniz.

Bu arada hocam ben de size bir soru sorabilir miyim? Bu lisanslamayı Windows 11'de yapıp, Windows 10'na format atarsak gine kalır mı? Mantıken kalması lazım ama.

Son düzenleme:

Hocam tuhaf olan Keyin hesaba bağlanması ama Ama Sanal makinede etkinleştirmek için Satın alım geçmişinden keyi girmem lazım yani otomatik olarak etkinleşmedi sebebi ana bilgisayarda etkin olması herhalde Ana bilgisayarda format atsam otomatik etkinleşir muhtemelen şu an tek cihazda etkin lisans.

Kısmı Ürün anahtarıda Ekran görüntüsünde yazanla aynı bazı kişilerde bu farklı gözüküyor.

Hocam şimdi ne oldu derseniz. Dediğim yöntem ile yaptım hiçbir şey olmadı. Eğer sanal makineden olmuyorsa böyle yapabilirsiniz.

@Archermen hocam biraz "hortlatma" gibi olabilir, kusura bakmayınız.
önceki sayfalarda bahsettiğiniz problemin birebir aynısını yaşıyorum. yani şu: sanal makine üzerinden HWID yöntemiyle Windows 10'u etkinleştirdim. sonrasında yine sanal makine üzerinden Microsoft hesabıma giriş yapıp sanal makinedeki lisansı Microsoft hesabıma tanımladım, ve sonra bu sanal makineyi komple sildim. sonrasında tekrar en baştan başka bir sanal makine kurdum. lisansı tanımladığım Microsoft hesabıyla girdiğimde ise hiçbir şekilde lisansı tanımadı/kabul etmedi (her türlü sorun giderme vesaireyi denedim). sanırım Microsoft hesabıyla transfer edilebilen bir lisans değil bu. yanlışım varsa düzeltiniz.
onun dışında HWID yöntemi çalışıyor, güvenli ise satın almayı planladığım FreeDOS işletim sistemli yeni bilgisayarıma bu yöntemle Windows 10 (veya 11) kuracağım gibi görünüyor…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…