Windows 11 HWID etkinleştirme yöntemi nedir?

Ayarlarda etkinleştirme sayfasının tamamından ekran görüntüsü atabilir misin.
Bu sanal makinedeki.
1692703969461.png

Bu ise ana bilgisayar.
1692703983489.png

Herkese merhaba, eğer özel durumumu okuyan varsa foruma ara vereceğim demiştim. Ancak bazı sıralar girebileceğim dedim ve şimdi girdm. Asıl soruya gelirsek HWID yöntemi ile etkinleştirme varmış galiba. Sanal makinede yapmamız öneriliyor. Nasıl yapılıyor acaba?
Microsoft Activation Scripts kullanılarak yapılabilir. HWID Activation dediğimiz yöntem, cihaz kimliğini MS sunucularına aktarıp anahtarsız otomatik etkinleştirme sağlar.

Kenarda köşede lisansı Microsoft hesabım ile taşı gibi bir yazı yok mu? Ayrıca iki cihazı aynı anda açık tutmayın tek lisansla iki cihaz kullanılmaz zaten.

İnternetten Microsoft hesabınıza girip cihazlarım kısmına bakabilir misiniz? Sanal makine orada gözüzüküyor mu?
Evet görünüyor hocam.Etkinleştirme sayfasında hiç aktarma yeri yok.

Microsoft activation scripts kullanılarak yapılabilir. HWID activation dediğimiz yöntem, cihaz kimliğini ms sunucularına aktarıp anahtarsız otomatik etkinleştirme sağlar.

Hocam bu yöntemi ana makinede yapan varsa ve sorun çıkarmadıysa öyle yapmayı düşünüyorum. Çünkü bir türlü sanal makinedeki lisans ana makineme gelmiyor.

Evet görünüyor hocam.Etkinleştirme sayfasında hiç aktarma yeri yok.

"Sorun gider"e basınca ne çıkıyor? Sanal makine kapalıyken onu deneseniz. Ana makine de oturumu kapatıp sanal makine de kapalıyken tekrar oturum açmayı deneyebilirsiniz.

Olmuyorsa Windows 11'de lisans aktarmayla ilgili işler değişmiş demektir. Aklıma başka denenebilecek bir şey gelmiyor.

"Sorun gider"e basınca ne çıkıyor? Sanal makine kapalıyken onu deneseniz. Ana makine de oturumu kapatıp sanal makine de kapalıyken tekrar oturum açmayı deneyebilirsiniz.

Olmuyorsa Windows 11'de lisans aktarmayla ilgili işler değişmiş demektir. Aklıma başka denenebilecek bir şey gelmiyor.

1692705930636.png

Hocam üsttekide olmadı. Ana makinede yapsam en fazla ne riski çıkar?

Evet riskli olabilir diye. Hocam bağlıyorum hesabı bir etkinleştirme olmuyor. İki sürümde aynı, ikisi de Pro. Nerede bir hata yaptım acaba?
Dijital lisans ile ektinlestirilmis olmasi lazim.

Sanal Makineden Microsoft hesabına bağlayacak Lisansı sonra da Ana makineye taşıyacak Ana makinede yapmak riskli olabilir diye Sanal makinede deniyor
Kardesim Microsoft`un sitesi Github`da 35 bin star almis yazilim neden zararli olsun? 35 bin starlik yazilim zararli olsaydi coktan kaldirmisti o repoyu.

Hocam üsttekide olmadı. Ana makinede yapsam en fazla ne riski çıkar?

HWID Activation bu etkinleştirmeyi nasıl yaptıklarını anlatan yazıyı okuduktan sonra taşlar biraz daha yerine oturdu. Etkinleştirme yönteminin yasal olduğunu bile düşünüyorum açıkçası. Çünkü tek fark, PC'ne Windows 7 kurmadan Windows 10 üzerinde bazı sistem dosyalarında ufak değişiklikler yaparak Windows 7'den yükseltme yapmışsın gibi lisans almak. Windows 11'de çalışma sebebi de muhtemelen Windows 10 lisanslarının 11'de geçerli olmasından kaynaklanıyor.

Kaynak kodlarını hala incelemedim ama bu program uzun zamandır GitHub'da ve açık kaynak kodlu. İnternette bu programdan şikayet eden kimse görmediğim için güvenli buluyorum.
Yine de kaynak kodlarını kendi gözlerimle görmediğim sürece sanal makine kullanırım.

Eğer ana makinenizde çalıştırmak istemezseniz bir de Windows 10 ile denemenizi tavsiye ederim ama çok uzun iş olur haberiniz olsun. Belki iki sanal makine arasında aktarma yapmaya çalışarak test edersiniz.

Son düzenleme:
HWID Activation bu etkinleştirmeyi nasıl yaptıklarını anlatan yazıyı okuduktan sonra taşlar biraz daha yerine oturdu. Etkinleştirme yönteminin yasal olduğunu bile düşünüyorum açıkçası. Çünkü tek fark, PC'ne Windows 7 kurmadan Windows 10 üzerinde bazı sistem dosyalarında ufak değişiklikler yaparak Windows 7'den yükseltme yapmışsın gibi lisans almak. Windows 11'de çalışma sebebi de muhtemelen Windows 10 lisanslarının 11'de geçerli olmasından kaynaklanıyor.

Kaynak kodlarını hala incelemedim ama bu program uzun zamandır GitHub'da ve açık kaynak kodlu. İnternette bu programdan şikayet eden kimse görmediğim için güvenli buluyorum.
Yine de kaynak kodlarını kendi gözlerimle görmediğim sürece sanal makine kullanırım.

Eğer ana makinenizde çalıştırmak istemezseniz bir de Windows 10 ile denemenizi tavsiye ederim ama çok uzun iş olur haberiniz olsun. Belki iki sanal makine arasında aktarma yapmaya çalışarak test edersiniz.

Hocam oda bayağı uzun işmiş ya. Şöyle yapsam olur mu peki hocam? Bu makinede (ana makinede) etkinleştirip sonra Microsoft hesabını kaldırıp format atsam iyi olur mu? En mantıklısı böyle geldi bana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı