Windows 11 HWID etkinleştirme yöntemi nedir?

@Archermen hocam biraz "hortlatma" gibi olabilir, kusura bakmayınız.
Önceki sayfalarda bahsettiğiniz problemin birebir aynısını yaşıyorum. Yani şu: Sanal makine üzerinden HWID yöntemiyle Windows 10'u etkinleştirdim. Sonrasında yine sanal makine üzerinden Microsoft hesabıma giriş yapıp sanal makinedeki lisansı Microsoft hesabıma tanımladım, ve sonra bu sanal makineyi komple sildim. Sonrasında tekrar en baştan başka bir sanal makine kurdum. Lisansı tanımladığım Microsoft hesabıyla girdiğimde ise hiçbir şekilde lisansı tanımadı/kabul etmedi (her türlü sorun giderme vesaireyi denedim). Sanırım Microsoft hesabıyla transfer edilebilen bir lisans değil bu. Yanlışım varsa düzeltiniz.
Onun dışında HWID yöntemi çalışıyor, güvenli ise satın almayı planladığım FreeDOS işletim sistemli yeni bilgisayarıma bu yöntemle Windows 10 (veya 11) kuracağım gibi görünüyor…
Sanal makine ile uğraşmana hiç gerek yok bence.
Bende laptopu ilk aldığımda HWID yöntemi ile etkinleştirdim 2 senedir sorun çıkarmadı. Lisans anakarta gömülüyor ve format atsan bile 5 dk içinde etkinleşiyor. Bu araç Windows 7'den ücretsiz yükseltme yöntemini uyguluyor sadece.
Güvenlik konusunda endişeniz olmasın.

@Archermen hocam biraz "hortlatma" gibi olabilir, kusura bakmayınız.
Önceki sayfalarda bahsettiğiniz problemin birebir aynısını yaşıyorum. Yani şu: Sanal makine üzerinden HWID yöntemiyle Windows 10'u etkinleştirdim. Sonrasında yine sanal makine üzerinden Microsoft hesabıma giriş yapıp sanal makinedeki lisansı Microsoft hesabıma tanımladım, ve sonra bu sanal makineyi komple sildim. Sonrasında tekrar en baştan başka bir sanal makine kurdum. Lisansı tanımladığım Microsoft hesabıyla girdiğimde ise hiçbir şekilde lisansı tanımadı/kabul etmedi (her türlü sorun giderme vesaireyi denedim). Sanırım Microsoft hesabıyla transfer edilebilen bir lisans değil bu. Yanlışım varsa düzeltiniz.
Onun dışında HWID yöntemi çalışıyor, güvenli ise satın almayı planladığım FreeDOS işletim sistemli yeni bilgisayarıma bu yöntemle Windows 10 (veya 11) kuracağım gibi görünüyor…

Hocam ben onu yapıp ana makinede sonra format atmıştım. Şu ana kadar hiçbir şekilde sıkıntı çıkmadı.

HWID Olması sakıncalı mıdır örneğin ileride sorun yaratır mı? HWID kaldırılamaz mı?

İnternet te birçok key paylasılıyor,
Bul bir tane keyi PC'ye girince hata kodu sonu
08/20 ile bitiyorsa ara Microsoft'u etkinleştir.
Sadece dikkat edeceksin nokta keyin retail/oem olması. MAK key ise yükleme kesinlikle oem/retail..
Genelde Rus ve Çin siteleri paylasır vs…

İnternet te birçok key paylasılıyor,
Bul bir tane keyi PC'ye girince hata kodu sonu
08/20 ile bitiyorsa ara Microsoft'u etkinleştir.
Sadece dikkat edeceksin nokta keyin retail/oem olması. MAK key ise yükleme kesinlikle oem/retail..
Genelde Rus ve Çin siteleri paylasır vs…
HWID çoktan kullandım ama?

HWID çoktan kullandım ama?
Ben ofis dahil, 2013-14 ten beri key kullandıgım için 3. Sınıf uygulamalarla etkinleştirmedim…
En güvenli yol tabiki key ile etkinleştirmek..
Suan bildigim min 300 10/11 home retal dolasıyor piyasada.
Son kontrol yaptıgım 2 ay önceydi.
2 ay önce 815 civarındaydı..

Hwidgen yaptıysan tekrar temiz kurulum yap,
Sistemde aktif yazılım kalmasın, kaldırdıysan da atık kalmasın vs..
Muhtemelen otu etkinleştirir..

Ben ofis dahil, 2013-14 ten beri key kullandıgım için 3. Sınıf uygulamalarla etkinleştirmedim…
En güvenli yol tabiki key ile etkinleştirmek..
Suan bildigim min 300 10/11 home retal dolasıyor piyasada.
Son kontrol yaptıgım 2 ay önceydi.
2 ay önce 815 civarındaydı..

Hwidgen yaptıysan tekrar temiz kurulum yap,
Sistemde aktif yazılım kalmasın, kaldırdıysan da atık kalmasın vs..
Muhtemelen otu etkinleştirir..
Temiz kuruluma rağmen otomatik etkinleşti hocam. HWID Böyle birşey. Donanım kimliği, Microsoft'a gidiyormuş galiba...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı