Windows 11 ilk kurulumda internet nasıl bağlanır?

cajuncorner

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
32gb
Ekran kartı
4060
İşlemci
12th gen I5
Merhaba arkadaşlar, bugün laptopu (Lenovo LOQ 15IAX9) kurarken bir sorunla karşılaştım. Kurulum videolarında internete bağlanıp driverları indiriyor fakat benim internete bağlanmam için bir Ethernet kablosu gerekmekte. Ethernet kablom yok ve USB ile bağlamayı denediğimde (muhtemelen kablonun dandikliğinden) interneti bilgisayara aktaramadım. Acaba bu Wi-Fi direvarını başka PC'den alıp atma veya bu tarz bir çözümü vs yok mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, bugün laptopu (Lenovo LOQ 15IAX9) kurarken bir sorunla karşılaştım. Kurulum videolarında internete bağlanıp driverları indiriyor fakat benim internete bağlanmam için bir Ethernet kablosu gerekmekte. Ethernet kablom yok ve USB ile bağlamayı denediğimde (muhtemelen kablonun dandikliğinden) interneti bilgisayara aktaramadım. Acaba bu Wi-Fi direvarını başka PC'den alıp atma veya bu tarz bir çözümü vs yok mudur?
Normalde ilk kurulduğun da olması lazımdı. Mobil ağ paylaşımını açtıktan sonra USB seçeneğini açtınız mı? Başka kablo veya telefon yok mu evde?

Hocam Wi-Fi Drive'nın kurulum dosyasını bulabilirseniz başka bir yerden indirin USB üzerinden sisteme kurabilirsiniz. Veya telefondan internet bağlamayı deneyebilirsiniz.

Driverler kurulum ekranında olmasa dahi kurulum tamamlanıp Windows açıldıktan sonra Windows update ile kurulacaktır.
Ethernet ya da USB kablo ile bağlanamıyorsanız doğal olrak ilk önce USB belleğe Wifi driverini indirip PC de kurmanız gerekir.
Sonrasında update..

Driverler kurulum ekranında olmasa dahi kurulum tamamlanıp Windows açıldıktan sonra Windows update ile kurulacaktır.
Ethernet ya da USB kablo ile bağlanamıyorsanız doğal olrak ilk önce USB belleğe Wifi driverini indirip PC de kurmanız gerekir.
Sonrasında update..
Bildiğim kadar internet olmadan kuruluma devam edilmiyor zaten. Başka bir kablo veya telefon ile denemekten veya ayrı bir Wi-Fi adaptörü ile denemekten başka çare yok.

Windows 11 dosyaları Rufus ile usb belleğe yazıldığında İnternetsiz kuruluma izin veriliyor diye biliyorum. Daha sonrasında Driverı farklı bir bilgisayardan indirip masaüstü gelince kurar ve internet wifi gelince de update üzerinden tüm sürücüler otomatik ve güvenilir bir şekilde kurulur bu kadar.

Bildiğim kadar internet olmadan kuruluma devam edilmiyor zaten. Başka bir kablo veya telefon ile denemekten veya ayrı bir Wi-Fi adaptörü ile denemekten başka çare yok.
Daha iyi bir sonuç ortaya çıkar. :) (Farkında değildim, doğal olarak Microsoft hesabı le kurulum yapamazsınız.)
Yerel hesap ile kurulabilir. Sonradan Microsoft hesabı da ekleyebilir.
PC de bir adet yerel hesap olması iyidir. Format attığım zaman yaptığım ilk iş bir adet de yerel hesap eklemek. Ne olur ne olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı