Windows 11 Insider Preview 22471.1000 Developer kanalı için yayınlandı

456593

Decapat
Katılım
6 Mayıs 2021
Mesajlar
895
Makaleler
8
Çözümler
9
1633374941460.png

Değişiklikler:
Değişiklikler ve İyileştirmeler
TabletInputService'in amacının yıllar içinde nasıl genişlediğini daha iyi temsil etmek için, onu TextInputManagementService olarak yeniden adlandırıyoruz.

Düzeltmeler
[Görev Çubuğu]
Görev Çubuğunun gizli simgelerinin bazen yuvarlatılmış köşeler yerine keskin köşelere sahip olmasına neden olan temel bir sorunu düzelttik.
Masaüstü açılır menüsünün bağlam menüsüyle etkileşime girerken aşağı oku kullanmak, artık odağı kapatmak yerine menüden aşağı hareket ettirmelidir.

[Dosya Gezgini]
Dosya Gezgini pencerelerini kapatırken bazen explorer.exe'nin çökmesine neden olan bir sorun düzeltildi.

[Yazım(Giriş)]
Sesle yazmanın, aslında hatanın nedeni olmadığı halde bir ağ bağlantısı sorununa atıfta bulunan bir hata mesajıyla başarısız olabileceği bir sorunu ele aldı.
Japonca IME için "Kana" tuş modunda dokunmatik klavyeyi kullanıyorsanız, tuş etiketleri artık Shift tuşunu basılı tutarken girilecek karakteri doğru şekilde gösterecektir.
textinputhost.exe dosyasının başlatılırken bazen çökmesine neden olan bir yarış durumu hafifletildi.

[Pencereleme]
Çalıştır iletişim kutusundan wt yazmak artık Windows Terminalini arka plan yerine ön planda açacaktır.
Harici bir monitörün bağlantısını kestikten ve sistem uyku modundan çıktıktan sonra uygulamaların simge durumuna küçültülmüş durumda takılıp kalmasına neden olabilecek bir sorunu ele aldı.

[Diğer]
Belirli trafik optimizasyon yazılımlarını çalıştıran Insider'lar için bir ağ sorununu ele aldı. Bu, HTTP/3 kullanan web sitelerinde performansın artmasına yol açmalıdır.
Bazı cihazların 0xc1900101 hata koduyla daha yeni bir yapıya güncelleme yapamaması sorunu düzeltildi ve sorun çözüldü. Hâlâ bu hata kodunu yaşıyorsanız, lütfen Geri Bildirim Merkezi'ne yeni bir geri bildirim gönderin.
Windows Update için "yeniden başlatma gerekli" iletişim kutusu artık Windows 11 diyecek şekilde güncellendi. Değişiklikle birlikte bir derlemede olmanız gerektiğinden, bu değişikliğin sonuçlarını yalnızca bir sonraki uçuş için yeniden başlatmanız istendiğinde göreceğinizi lütfen unutmayın.
Bir kontrast temasını etkinleştirirken meydana gelebilecek bir DWM çökmesi düzeltildi.
ARM64 bilgisayarlar için, Windows 11'e yükseltmeden önce yüklenmişlerse, belirli uygulamaların görüntü dili değişikliklerine yanıt vermemesine neden olabilecek bir sorun düzeltildi.
Yükseltilmiş bir işlemden explorer.exe başlatıldığında, daha düşük bir bellek önceliği kullanarak, kendisinden sonra başlatılan tüm işlemlerin performansını etkilemesi sorunu giderildi (Sorun #55).

Bilinen hatalar
[Genel]
Yapı 22000.xxx veya daha önceki sürümlerden en son Geliştirme Kanalı ISO'sunu kullanarak daha yeni Geliştirme Kanalı yapılarına güncelleme yapan kullanıcılar aşağıdaki uyarı mesajını alabilir: Yüklemeye çalıştığınız yapı Flight Signed. Yüklemeye devam etmek için uçuş imzalamayı etkinleştirin. Bu mesajı alırsanız Etkinleştir düğmesine basın, bilgisayarı yeniden başlatın ve güncellemeyi yeniden deneyin.
Bazı kullanıcılar ekran ve uyku zaman aşımlarının azaldığını deneyimleyebilir. Daha kısa ekran ve uyku zaman aşımlarının enerji tüketimi üzerindeki olası etkisini araştırıyoruz.

[Başlat Menüsü]
Bazı durumlarda, Başlattan Ara veya Görev Çubuğu'nu kullanırken metin giremeyebilirsiniz. Sorunla karşılaşırsanız, Çalıştır iletişim kutusunu başlatmak için klavyede WIN + R tuşlarına basın ve ardından kapatın.

[Görev Çubuğu]
Giriş yöntemleri değiştirilirken Görev Çubuğu bazen titreyecektir.
Bildirim Merkezi'nin son sürümlerde başlatılmadığı bir duruma geçeceği raporlarını araştırıyoruz. Bundan etkileniyorsanız, explorer.exe'yi yeniden başlatmak sorunu sizin için çözebilir.

[Arama]
Görev Çubuğundaki Ara simgesine tıkladıktan sonra Arama paneli açılmayabilir. Bu olursa, “Windows Gezgini” işlemini yeniden başlatın ve arama panelini yeniden açın.
Arama paneli siyah görünebilir ve arama kutusunun altında herhangi bir içerik göstermeyebilir.

[Widget'lar]
Widget panosu boş görünebilir. Bu soruna geçici bir çözüm bulmak için oturumu kapatıp tekrar oturum açabilirsiniz.
Widget'lar harici monitörlerde yanlış boyutta görüntülenebilir. Bununla karşılaşırsanız, widget'ları önce gerçek PC ekranınızda dokunmatik veya WIN + W kısayolu ile başlatabilir ve ardından ikincil monitörlerinizde başlatabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı