Ama bana ait olan bu rehberdeki 2. yolla veri kaybı olmuyor.3- Kurulum esnasında cmd ile install.win dosyasını diske koyup boot etmek: Bu işlem işe yaramakta fakat hem uğraştırıcı hem veri kaybı durumundan tercih edilmiyor.
2-İkinci yol için:
- "list volume" yazarak Windows ve önyükleme bölümünüzü bulun.
 - "select volume <-Önyükleme bölümünüzün numarası->" yazarak önyükleme bölümünüzü seçin.
 - "assign letter=s" yazarak bölüme S harfini atayın.
 - "select volume <-Windows bölümünüzün numarası->" yazarak Windows bölümünüzü seçin.
 - "shrink desired=65536 minimum=65536" yazarak Windows bölümünü 64 GB küçültün (İstediğiniz rakamı yazabilirsiniz. Sadece 32 GB'tan büyük olmasına dikkat edin. Sadece istediğiniz GB'ı 1024 ile çarparak MB cinsini elde edebilirsiniz (Örnek:64GBx1024=65536MB)).
 - "create partition primary" yazarak Windows 11 için 64 GB'lık bölüm oluşturun.
 - "format fs=ntfs quick" yazarak 64 GB'lık bölümü formatlayın.
 - "assign letter=w" yazarak bölüme W harfini atayın.
 - "exit" yazarak DiskPart'ı kapatın.

Boot.win ile Setup.exe üzerinde oynama yapıldı.Hatayı düzeltmek için neler yaptınız. ISO 2 GB artmış.
Bilgili biri için evet fakat okuduğum birçok yorum diski bilmeyerek tamamen sildikleri yönünde.Ama bana ait olan bu rehberdeki 2. adımla veri kaybı olmuyor.
Ama ben açıkça belirtmiştim. Bundan sonra iki yol var diye. Ya tüm diski silip kuracaklardı, ya da zaten kurulu olan Windows bölümünü küçültüp Windows 11'i kuracaklardı.Bilgili biri için evet fakat okuduğum birçok yorum diski bilmeyerek tamamen sildikleri yönünde.
Direk düzenlenmiş ISO kullanmak daha mantıklı ve daha kolay. İsteyen istediği yöntemi seçer.Ama ben açıkça belirtmiştim. Bundan sonra iki yol var diye. Ya tüm diski silip kuracaklardı, ya da zaten kurulu olan Windows bölümünü küçültüp Windows 11'i kuracaklardı.
Doğru size katılıyorum. Ama Windows 11 ilk çıktığı zamanlar olduğu için benim yöntemim gibi karmaşık yöntemler vardı sadece. Ama zaman geçtikçe illa ki daha kolay yöntemler bulunabiliyor.Direk düzenlenmiş ISO kullanmak daha mantıklı ve daha kolay. İsteyen istediği yöntemi seçer.
Yazılımcıyım ben, Recep beyin yayın yaptığı gece test sistemime kurmak istedim ve yeni nesil bir sistem olmasına rağmen hata verince sorunun setup'tan kaynaklı olduğunu anladım. Teyit etmek için Windows 10 temelini kullandım ve sorunun onda olmadığını teyit ettim. Ardından sızan ISO'nun boot.win ve setup.exe’sinde düzenlemeler yaptım. Yani yaklaşık 2 gün içinde sorunu cözmüş oldum ama stabil olup olmadığını teyit etmek amaçlı bir süre bekledim paylaşmak için.Doğru size katılıyorum. Ama Windows 11 ilk çıktığı zamanlar olduğu için benim yöntemim gibi karmaşık yöntemler vardı sadece. Ama zaman geçtikçe illaki daha kolay yöntemler bulunabiliyor.
Bildiğim kadarıyla, Windows 11 sızdırılmış haline TPM 2.0 olmadan geçenler, Insider Preview derlemelerini alabiliyor. Bu güzel bi haberYazılımcıyım ben, Recep beyin yayın yaptığı gece test sistemime kurmak istedim ve yeni nesil bir sistem olmasına rağmen hata verince sorunun setup'tan kaynaklı olduğunu anladım. Teyit etmek için Windows 10 temelini kullandım ve sorunun onda olmadığını teyit ettim. Ardından sızan ISO'nun boot.win ve setup.exe’sinde düzenlemeler yaptım. Yani yaklaşık 2 gün içinde sorunu cözmüş oldum ama stabil olup olmadığını teyit etmek amaçlı bir süre bekledim paylaşmak için.
Güncelleme: Çıkacak olan resmi betalardada TPM 2.0 zorunluluğu olacak gibi görünüyor. Çıkan tüm resmi betaları düzenleyip TPM 2.0 gibi zorunluluklarını kaldırıp paylaşacağım.
Eki Görüntüle 1081679
Bildiğim kadarıyla, Windows 11 sızdırılmış haline TPM 2.0 olmadan geçenler, Insider Preview derlemelerini alabiliyor. Bu güzel bir haber![]()
bkz: "Cihazınız Windows 11 genel kullanıma sunulana kadar Insider Preview sürümlerini almaya devam edebilir."Hocam bu doğru mu yani sızan Windows 11'e geçsem güncellemeyi alabilecek miyim? @Recep Baltaş.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.