Windows 11 LTSC vs Tiny 11

NORONR

Hectopat
Windows 11 LTSC kullanmama rağmen RAM kullanımı bana biraz yüksek buluyorum. Aslında Windows'un çalışma mantığını az çok biliyorum, sistem ne kadar RAM bulursa oraya yayılıyor ve önbellekleme yapıyor. Yani ihtiyaç anında hem önbellek hem de kullanılan RAM'in o miktarın düşmesi lazım ama yine de sistem boştayken 4 GB RAM tüketmesi gözüme çok fazla görünüyor.

Tiny11'in güncel sürümünü deneyen var mı? Boşta ne kadar RAM harcıyor? Bir de güvenlik mevzusu çözülebildi mi? Defender çalışıyor mu? Veya Windows güncellemeleri sorunsuz yapılabiliyor mu? Kullananlar bilgi verirse sevinirim.

Zaten LTSC kullanıyorum ama bazen tarayıcıda video izlerken 7 GB kullandığını görmek berbat.
Sadece fazla olduğunu görüyorsunuz işte. Yaptığınız şeye engel olmuyorsa kullanmasının bir zararı yok. RAM kullanımının 7 GB olması bir problem değil. Düşürmeye gerek yok, mevzu o.

Zaten LTSC kullanıyorum ama bazen tarayıcıda video izlerken 7 GB kullandığını görmek berbat.

Sürekli kullanımlara sıcaklığa bakmak kafayı yedirtir adama işin sonunda Linux'çu yapar insanı. Akışına bırak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı