Windows 11 ne zaman çıkacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cidden bir bilgisayarın stabil olması ve hızlı çalışması, açılışla mı ilgili?

Yahu kardeşim ben o iki cümlemi neden-sonuç ilişkisi içerisinde mi yazdım. ''Stabil çalışmasına örnek: sistemin hızlı açılması'' mı dedim? Nasıl isterseniz öyle anlıyorsunuz.

Yeterince 7 - 10 karşılaştırması izledim hiç de FPS farkı falan yok. Tek bir fark varsa o da Windows 10'un nadiren %5'lerde fazla işlemci kullanması. Ne FPS'si?

Halen daha ''uzunca bir süre''den bahsediyorsun. Eskiden şöyleydi böyleydi tartışması yapmıyoruz burda, ben de Windows 10 çıktıktan uzuun bir süre sonra geçiş yaptım. Kimse demiyor Windows 10 çıktığı günden beri mükemmeldi diye.

Hiçbir ürün çıktığı gibi kullanılmamalı ve dediğim gibi eski sistemler ister 7 kullansın ister XP. Benim kızdığım nokta güncel bir sistem toplayıp da halen daha performanslı diye 7 kurmak. Her şeyin bir zamanı var. Aynı şeyleri uzata uzata anlatmana gerek yok, hadi iyi akşamlar.
 
Yahu kardeşim ben o iki cümlemi neden-sonuç ilişkisi içerisinde mi yazdım. ''Stabil çalışmasına örnek: sistemin hızlı açılması'' mı dedim? Nasıl isterseniz öyle anlıyorsunuz.

Yeterince 7 - 10 karşılaştırması izledim hiç de FPS farkı falan yok. Tek bir fark varsa o da Windows 10'un nadiren %5'lerde fazla işlemci kullanması. Ne FPS'si?

Halen daha ''uzunca bir süre''den bahsediyorsun. Eskiden şöyleydi böyleydi tartışması yapmıyoruz burda, ben de Windows 10 çıktıktan uzuun bir süre sonra geçiş yaptım. Kimse demiyor Windows 10 çıktığı günden beri mükemmeldi diye.

Hiçbir ürün çıktığı gibi kullanılmamalı ve dediğim gibi eski sistemler ister 7 kullansın ister XP. Benim kızdığım nokta güncel bir sistem toplayıp da halen daha performanslı diye 7 kurmak. Her şeyin bir zamanı var. Aynı şeyleri uzata uzata anlatmana gerek yok, hadi iyi akşamlar.

Gerçekten olaya misyoner gibi yaklaşıyorsunuz...

Hangi karşılaştırmaları incelediniz acaba?

Bugün internet kaferlede neden Windows 10 kurulu değil ki? Madem daha iyi, kursunlar...

Arkadaşlar, Windows 10'un LTSB/LTSC sürümlerini dışarıda bırakarak söylüyorum, oyun performansı henüz, daha yeni yeni -ve o bile tam değil- Windows 7'ye yaklaşıyor. Blizzard bile Windows 7'de DicrectX 12 desteğine Microsoft'u ikna ediyorsa oturun da biraz siz düşünün...

Bu kadar saçma sapan Windows 7 çöptür, Windows 10'a geçin, donanımınız yetiyorsa en iyisi bu vs. demek koca bir hatadır!

Windows 10 -bazı sürümleri hariç- oyun konusunda Windows 7'den daha verimli değil! Zamanla olma yolunda ilerliyor mu? Evet... Ama bu hala daha yeterli değil.

Technopat'ta nedendir bilmiyorum, garip bir Windows 7 karşıtlığı var. Arkadaşlar, iyi veya doğru bir şey yoksa ortada, bazı şeylerde ısrara gerek yok. Windows 8.1'i de Windows 7 ile kıyaslayıp, kurulmasını, kullanılmasını tavsiye eden doluydu ama inanın bu da koca bir hataydı...

Bugün Microsoft -ne yazık ki- Windows 10'da standart bir sürümdeyseniz saçma sapan bir güncelleme getirip, sanki Beta kullanıcısıymışsınız gibi sizi performansınızdan etmiyor mu? Ediyor...

Windows 10'a "oyun için" geçecek arkadaşlara sadece şunu söyleyebilirim: Kendilerine uygun bir LTSB/LTSC sürümü bulup, düzgünce, tertemiz, adeta Windows 7 gibi bir Windows 10'da oyunlarını oynasınlar.

Üzgünüm ama şirketlerin kullanıcı dostu hareket ettiğini düşünmüyorum. Bunu oyunlarda da görüyoruz. Bir arayüz güncelliyorlar, yenisi bu, daha iyi, çok daha harika vs. muhabbetleri dönüyor ama sonuç ne oluyor?

Hüsran...
Bir dünya kullanıcı ortada kalıyor ve tekrardan performans ayarları vs. ile uğraşmaya mahkum oluyor.

Her şey güncellik üzerine kurulu, her şey olağana uygun olamaz, olmamalıdır. Windows 10'un birçok avantajı var. Gereken sürümlerde, gerekli ayarları yaparsanız Windows 7'den iyi çalıştığını da görebilirsiniz ama bugün Windows 10 kullanan çoğu kullanıcının bilgisayarına getirin bir Windows 7 kuralım, kendisi bile şaşırır "Benim bilgisayarım nasıl bu kadar hızlı?!" diye...

Çünkü gereksiz özellik çok fazla, aşırı fazla...

Vaktiyle bugün son model bir laptoptaki donanım, Windows 7 kurulu bir laptopta olduğunda, o makinenin uçması gerekirdi değil mi? Ama gelin görün ki bugün sıfır alınmış, sistem kurulu gelen laptoplarda bile gördüğüm yavaşlık benim sinirlerimi bozuyor.

Millet de zannediyor ki bilgisayarlar gerçekten bu kadar yavaş çalışmak zorunda, bu normal...

Daha yeni bir arkadaşıma format gerekti, Windows 10 Home kullanıyordu, LTSC sürümünü kurdum, tertemiz tüm ayarları ve programları da yükledim, adama verdim makinesini ve beni aradığında dediği şey neydi biliyor musun?

"Oyunlar inanılmaz hızlı çalışıyor, takılmalar gitmiş çok teşekkür ederim!" Şimdi bunun nedeni ne? Microsoft'un standart kullanıcıya dayattığı saçma sapan popülist çöpler...

Bunları da savunacaksanız keyfiniz bilir ama işin aslında Windows 8 ile girdiği yolda Microsoft ilerlemeye çalıştıkça, yer yer de kendisine olan bağı kopartıyor. Bir bakın bakalım Ubuntu kurup, Mint kurup Wine ile oyun oynamaya çalışan kaç kişi var??? Adamlara soruyorsun "İstemiyorum Windows falan!" diye karşılık alıyorsun, neden?

Sadece 8 ile kaç kullanıcı Microsoft'a küfürler savurdu? Bu basit bir sarık-fes çatışması değil, eskiye olan aşk, bağlılık falan da değil. İnsanların bir işletim sisteminden beklediği en temel şey stabilitedir. Microsoft'un Windows 10'daki rezillikleri hız kesmezken devam ederken, yer yer saçma sapan bir sistem sıkıntısından bile format gerekirken gelip de Windows 10>Windows 7, eskide ısrara gerek yok demek cidden tuhaf geliyor bana.

Özetle:
Windows 10 -Enterprise LTSC/LTSB- sürümleri harici Windows 7'ye yetişememiştir diyor ve işletim sistemi konusunda, Windows 10 kullanıp bilgisayarının yavaş olduğunu gözlemleyen arkadaşlara da biraz düşünmelerini öneriyorum.

Ben bu farkı nasıl gördüm?

Windows 10 kullanırken laptopa önce OS X, sonrasındaysa UBUNTU kurduğumda gördüm. Bunların ardından Windows 10 formatı atınca, bir şeylerin yanlış olduğunu fark ettim ve Windows 7 kurdum -çünkü o zaman LTSC sürümünü denememiştim- sorun çözüldü...

UBUNTU'da hatta OS X'te bile sıfır yavaşlıkla çalışan sistem, iş Windows 10'a gelince emekliyorsa, ben burada biraz düşünürüm... Windows 7'ye geçince UBUNTU kurduğum zamanki hızıma erişiyorsam durumu anlarım...

Bugün için Windows 10'da hem güncel hem de oyun için ideal diyebileceğim LTSC sürümüdür, gerisi değil. Microsoft'un ortaya koyduğu "defender"ı bile kapatan biri olarak, One Drive'ı bile kaldıran, verimsiz bulan biri olarak Microsoft Store'u neyleyeyim?..
 
Windows 8.1 ile mi karşılaştırıyoduk ki? 🙂 Neyse hayırlı günler.
Açılış hızı Windows 10'da bir avantaj değil.
Selam ve dua ile. :)
Cidden bir bilgisayarın stabil olması ve hızlı çalışması, açılışla mı ilgili?

Windows 10'da oyunlarda performans farkını deneyenlerin paylaşımlarını inceleyin bakalım, henüz yaygınlaşan -ki Microsoft'un normal kullanıcılara önermediği- LTSB ve LTSC paketleri harici Windows 7 ile aradaki FPS farkı kaçmış...

Windows 10, Windows 7'nin yanına yaklaşamadı, uzunca bir süre...

Performans isteyenleri ise ancak LTSB/LTSC sürümleri tatmin etti.

Kusura bakmayın ama "500mb RAM mi yani sorun?!" değil konu. Sistemin yükü sadece RAM'e binmez, tüm donanımlara binen gereksiz yükleri kim çekmek ister? Şahsen performans kaybına sonuna dek karşıyım ve LTSC sürümü olmasa Windows 10'a yaklaşmazdım. Bugün ortaya attıkları kendi oynatıcıları bile düzgün çalışmıyor... Ben ne diye onları yüklü almaya çalışayım ki? DVR bile gelmiyor benim kurduğum Windows 10'da üstelik resmi bir paket, sıfır sıkıntıyla kullanıyorum...

Windows 10'un renkli dünyası başkalarını mutlu ediyor olabilir ama benim aradığım şey stabil ve hızlı bir sistem, Microsoft Store olmasa da olur...



İnternette temiz kalıpları bulmak mümkün. Enterprise lisansınız varsa orijinal kullanmak da öyle :)
Oyunindir diye bi link koyuyorlardı, düşman başına. :)
 
Ben Windows 7'den yeni topladığım sistemle 10'a geçtim. Şöyle olsa daha iyi olurmuş dediğim kısımlar var ama gayet memnunum, modern bir arayüz olmalıydı ve olmuş. Tasarım anlamında yapabilecekleri çok farklı şeyler yok. Onun için yeni bir işletim sistemi de teknolojinin gelişmesi yüzünden ihtiyaç duyulmadığı sürece çıkartmazlar zaten.
 
Windows'lar artık ilerlemiyecek 10'un güncelleştirmeleri olacak artık.
 
Düzeltme: Arkadaşlara dalmışım, 1 yıllık konuyu hortlatmışım. Kusura bakmayın.

Çıkarmazlar. Windows 10 tuttu, ekmeğini hâlâ daha yiyorlar. Çıkarsa 12 çıkar. Microsoft da farkına vardı zaten birer birer arttırınca sıkıntı çıkıyor, Windows 8'de gördük ardından 8.1'i yapıştırdılar mesela.

@mrandarkan sonuna kadar katılıyorum hocam. Gelen yeni güncelleştirmelere bakıyorum biraz, en son 2004 mü ne çıkmış. Araştırıyorum ne değişiklik var diye, paso saçma sapan Cortana iyileştirmesi, yok bilmem ne eklentisi... Aman bana uzak olsunlar, 1809 sürümü yetiyor bana.

Ya arkadaşım Home sürümün yeterine sade ve hafif değil! Çıkar artık daha hafif bir sürüm. Millet şu sürümleri hafifleteceğim diye yırtınıyor 3. parti sitelerde. Onlar da ne kadar stabil oluyor tartışılır.

Tamam Windows 10 sadece bilgisayarlar için değil, bilimum tabletler için de var fakat OneDrive, OneNote denen illeti kaç kişi kullanıyor da sen bunlara verdiğin önemi hiçbir performans iyileştirmesine vermiyorsun? Yazıktır günahtır ya. SSD olmayan sisteme ben kesinlikle ama kesinlikle Windows 10 kurulmasını önermem. 5-6 yıllık bilgisayarları SSD bile kurtaramayabiliyor. Yıldık valla ya.
 
Windows 11 bir gün çıkar mı bilmiyorum ancak şu anki sistemde Windows 10´un kendisi sürekli güncelleniyor. Rolling release GNU/Linux dağıtımları gibi.

Kesinlikle gelmez.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı