Windows 11 net bir şekilde Windows 10'dan daha yavaş

Niye pişman olsunlar?
Kullanım istatistiklerine bakınca, Windows 11 oldukça dusuk bir yuzdeye sahip. Yeni oluşu ve de hatalara sahip olması yeterli bir sebep degil bence.

En buyuk sebep; gorsel arayuzde buyuk degişimlere rağmen, teknik olarak 10'dan farksız kalışı ve de ustune gelen hatalar/optimizasyon sorunları.
Windows 11 yeni getirdiği mimarilerle Windows 10'dan zaten daha hızlı bu bariz bir şekilde açık. Garipsedim açıkcası, 10'dan beri Insider'ım ve şu ana kadar karşılaştığım en güzel, en modern ve en hızlı Windows bence.

Windows 10X hazırdı. Yayınlanmadı.
İptal edilecek demem abesmiş. Bir dayanagı olmadıgı gibi saçma bir soylemmiş.

Ancak 5 senelik bir Insider olarak belirtmem gerekir ki 10'dan farksız olup -gorsellik hariç- ustune hazır olmayan bir işletim sisteminin cogunlugun kullanacak olmasını ummak ancak saflık olur.

İnsanlara geçiş için yeterli sebep bile soyleyemediler. Android destegi ABD'de betaya açıldı. Dunyaya ne zaman yayılır bilmiyoruz maalesef. Performans yine muamma. DirectStorage teknolojisi ilk açıklandıgında saçmasapan sistem gereksinimleri ile karşımıza çıktı. Sonradan gereksinimler dusurulmeye çalışılsa da teknoloji halen genel kullanıma hazır degil.

Windows 11, 10X'in klonu sadece. O kadar acele ile karar alınıp, o kadar acele ettikleri belli ki...
 
Valorant oynuyorum ben fanboyluk yapsam vurduğum sayı yalan atıyorsun der :D ama gerçekten sorun yaşamıyorum. Ki TPM'nin zorunluluk olmasını destekliyorum, eh belki okuduğum kaynaklar yalan söylüyor fakat fps oyunları v.b. de bu sayede hile açmanın daha zor olacağını okudum bu yüzden tamamen TPM taraftarıyım.
Performansa etki etmiyorsa TPM zorunluluğu umrumda değil. Benim derdim performans sorunları.
 
Bana kalırsa pişman olacaklar. Windows 11'i iptal edecekler.

Yok canım artık iptal etmezler. Hem müşterileri dinleyen Microsoft'un biz 5 Ekim'de cenazesini kılmadık mı daha yeni.🤣🤣🤣🤣🤣 Ayrıca bunda Windows 10,8.1 ve 8'de boşu boşuna RAM yiyen kare kare ep eski "metro" kutucukları bunda yok.( bu arada sistemim Windows 11'i tamamen destekliyor ve ben çoktan Windows 11'e geçtim zaten. Ayrıca Windows 11 bence gayet güzel.) Daha güncel yani daha macOS.🤣🤣🤣🤣
 
Son düzenleme:
Windows 10'da kaymak gibi akan sistem ve Windows 11'i destekleyen sistem Windows 11'i kurunca gözle görülür bir biçimde yavaşlıyor. Gerek masaüstü gerek oyunlar çok kötü oluyor. Nedeni nedir?

Özellikler:
Intel i5-9300HF
GTX 1650 Mobile
8 GB RAM
256 GB M.2 SSD
Bi temiz kurulum deneyin isterseniz. Bende hiç kasma olmadı yükseltmeyle geçtim.
 
Kullanım istatistiklerine bakınca, Windows 11 oldukça dusuk bir yuzdeye sahip. Yeni oluşu ve de hatalara sahip olması yeterli bir sebep degil bence.

En buyuk sebep; gorsel arayuzde buyuk degişimlere rağmen, teknik olarak 10'dan farksız kalışı ve de ustune gelen hatalar/optimizasyon sorunları.

İsletim sistemi yeni çıktı, siteler/forumlarda dolaşan bilgilere göre kullanıcılar tabii tedirgin oluyorlar acaba geçsem mi geçmesem mi diye.
Bende ilk geçsem mi geçmesem mi diye düşündüm sonra dedim geçip deneyim tekrar geri dönerim Windows 10'a dedim.
Bu yüzden Windows 11'in kullanımı düşük, yakında yükselir.
 
Windows 11 bana göre daha bitmemiş bir işletim sistemi. Geçen kurduğumda masaüstü sağ tık menüsü bile 1 saniye gecikmeli açılıyordu. Hemen W10'a geri döndüm.
Böyle bir sebepten dönmeniz saçma açıkçası çünkü zaten ilk 10 gün biraz yavaş olacak çünkü altta hala windows 10 duruyor. Geri dönmek istemezsen siliniyor ve performans artıyor.
 
SSD’li bilgisayarım olana kadar W10’a çöp diyordum ama SSD’den sonra belki 6 saniye bile sürmüyor açılması. Akıcılığı sadeliği falan şimdi mükemmelmiş diyorum. 1-2 sene sonra illaki W11’de düzelecektir ama sırf görsel değişiklik için yeni bir sisteme güncellemek mantıksız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı