L0rrec
Hectopat
- Makaleler
- 11
7200 RPM HDD var bende ve Windows 11'i HDD ile kullanıyorum.
Windows 11'i kurduktan sonra bunları yaptıktan sonra HDD ile bayağı hızlı çalışıyor:
1)başlangıç uygulamalarını antivirüs ve OneDrive haricinde kapat.
2) sürücü güncelleme uygulamasını (GeForce Experience veya AMD anderalin) yüklemeyip sürücüleri manuel kur.
Hocam OneDrive daha Windows kurduğumda ilk sildiğim şey antivirüs yok zaten Windows'u da girer girmez hemen devre dışı bırakıyorum, disk birleştirme falan hepsini kapatıyorum.
Bu arada Benin diskim NVMe disk benim kastım HDD ile Windows kullanımı değildi detaylandırmadım misal yedek disk olarak kullanıyorum. Mesela yaşadığım farkı anlatayım
Ben Windows 10 da MP3'ler HDD de yüklü oradan musicbee programı ile arka planda MP3 dinliyorum. Oyunda HDD de aynı bölümde oyuna girince müzikte takılmalar yaşanmıyor.
Aynı şeyi W11 de yapınca takılmalar oluyor müzikte diski kullanma şekilleri daha farklı bunu tabii herkes yaşamaz. Ben MP3 koleksiyonu olan biriyim. Millet Spotify filan takılıyor artık şimdi bunun birine rasgelme olasılığı o kadar düşük ki. Yani birçok sorun herkes de belli olmayabilir.
Mesela arkadaşım var adam W11 çok stabil süper diyor. Adam oyun oynamıyor. Sadece film izliyor. Program falan bile yok yani e şimdi bu adamın stabilite kafası ile benimki bir olmuyor