Windows 11 oyun ve işletim sistemi sorunları nasıl çözülür?

LotMaqs

Hectopat
Daha fazla  
Güzel bir sistem aldım parçalar şöyle.

• Ekran kartı AMD 7700XT.
  • İşlemci AMD Ryzen 5 7600.
  • Anakart Gigabyte'a 620 m-h
  • RAM 32 GB (2x16)

Sorun şu ilk başta Valorant indirdim 9003 Van hatası yedim. BIOS'a girip Secure Boot aktifleştirdim girmişken RAM hızını yükselttim. XMP profile 1 high bandwith ayarını da yaptım çıktım tekrar girdim bu sefer yükleme ekranında kalıyor. Hata kodu yok menü tuşlarına görmeden basabiliyordum ses geliyordu alt enter yaptım. Anlık oyun menüsü geldi sonra dondu ekran yırtılması gibi. Sonra Görev Yöneticisi'ni açtım görevi sonlardır dedim Görev Yöneticisi yanıt vermiyor dedi ilk defa böyle bir şey ile karşılaştım ve bazı uygulamalar tarayıcı Brave gibi bazen siyah ekranda kalabiliyordu. Kapatamıyordum da. Görev Yöneticisi bir kere kullandıktan sonra bir daha yok açılmıyordu Görev Yöneticisi içinde başka menülerede giremiyordum donuyordu bu yeni bir bilgisayar hep Windows 11'e karşı davranırdım nefret ederdim. İlk defa umut verdim verdiğim umutda elimde patladı oyun oynayamıyorum. Bunu nasıl çözebilirim? (sonradan belki çözer diye high bandwith ayarını kapadım. XMP profile 1 kapamadım yine çözülmedi tam bu yazıyı yazarken bir şey açıldı SIM siyahtı kare şeklinde Microsoft Windows yanıt vermiyor dedi. Kapattım değişik işletim sistemi kaynaklı bence anlam veremiyorum yardımcı olur musunuz? BIOS'da bir şey mi bozdum onu da anlamadım. Bazen AMD driver bile açılmıyor tüm anakart driver Windows driver da kurulu olmuyor çözemiyorum. Bir yandan SFC scannow yaptım bir problem gözükmedi Windows 10 mu kurayım ne yapayım ama Ekim'de desteği kapanıyor Update de gelmeyecek ne yapmalıyım? DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth komudunuda yaptım onda da bir problem gözükmedi.

Merhaba bu yazıyı yazalı 1-2 saat geçti ben format attım ve sorunun BIOS da vesaire olmadığını öğrendim Valorant'ı Görev Yöneticisi'nden kapatınca bilgisayar naneyi yiyor ama Görev Yöneticisi'nden başka bir şey kapatınca sorun yaşanmıyor. Valorant da yükleme ekranında kalıyor aynı bir hata kodu ile karşılaşmıyorum. Yani sorun Valorant çok değişik LoL de indirip aynısını deneyeçeğim bakalım. Valorant kaynaklı mı Vanguard kaynaklımı (bence Vanguard). Bu arada Gigabyte fan kontrol uyg si vardı Vanguard ile çakıştığını düşünüp en ince sürücülerini devre dışı bırakıp güvenli modda sildim etki etmedi veya sorun direkt Windows 11 kaynaklı bir şey veya BIOS'la alakalı BIOS da bir Vanguard ile ilgili ayar yapılması gerekiyor da olabilir. Yardımcı olur musunuz?

Bunu okuyup yardımcı olacak baba Yiğit'e selamlar 🫡

Aleykümselam hacım.

Bence de Vanguard yüzünden olmuş. Bende 3 aydır falan W11 kullanıyorum hiç başıma böyle şeyler gelmedi tabi benim PC seninki yanında çöp kalıyor o ayrı konu ama...

Windows 11'e hiç aşina değilim ama sorun büyük ihtimalle ssd veya anakartta sistemi yeniden başlatmadan önce shift'e basarak yeniden başlat de oradan gelişmiş seçenekler Windowsu yeniden kur gibi bişey olacak bunu dene

Arkadaşlar çözümü buldum dün gece saat 05:30'a kadar uyumayıp 7 saat uğraştım sabah uyandım bir 3 saat daha araştırıp çözmeye çalıştım sorun şuymuş monitörün kablosu anakartın girişine bağlıymış o yüzden harici ekran kartı olan AMD Graphics kullanıyormuş bir baktım 7700XT ekran kartım yüzde 0 kullanımda şüphelenip araştırdım monitörün kablosunu ekran kartının girişine takım ve düzeldi Valorant açıldı 600 FPS'leri görüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı