Rehber Windows 11 Sık Sorulan Sorular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar. Çoğu kişi Windows 11 geçmek istiyor fakat bu esnada akıllarında bazı soru işaretleri olabiliyor. Elimden geldiğince aklımın erdiğince bu sorulara cevap vermeye çalışacağım.

• Soru: Windows 11'i verilerimi kaybetmeden yükleyebilir miyim?
  • Cevap: Evet, yükleyebilirsiniz. İsterseniz flash belleğinize ISO dosyasını Rufus ve benzeri türevdeki araçlarla yazdırarak kurulum esnasında yükseltme seçeneğini seçerek verilerinizi kaybetmeden geçebilirsiniz. ya da ISO dosyasını indirip içindeki "setup.exe" dosyasını çalıştırarak da yükseltme yapabilirsiniz.

• Soru: Windows 11 beta kanalındaki sürüm ile 5 Ekim'de çıkan sürüm aynı mı? Geçmezsek sorun olur mu?
  • Cevap: Evet aynı sürüm. Geçip geçmemek size kalmış. Belki Microsoft resmi sürüme ait optimizasyonlar, hata düzeltmeleri yapmıştır orasını bilmiyorum. Ama sonuç itibarı ile ikisi de 22000.194 yapı numarasına sahip. Şahsen ben temiz kurulum ile geçmenizden yanayım.

• Soru: Windows 11 keyleri çıktı mı? Windows 10'da benim lisansım vardı, kullanabilir miyim?
  • Cevap: Windows 11 için daha keyler çıkmadı bildiğim kadarıyla. Ama Windows 10'da iken kullandığınız bir lisansınız var ise bunu Windows 11 ile de kullanmaya devam edebilirsiniz.

• Soru: Windows 11'i nasıl kurarım? Sistem gereksinimlerim Windows 11 için yeterli.
  • Cevap: Windows 11'i ya USB ile ya da yükseltme aracı ile kurabilirsiniz. Windows 11 için Secure Boot'unuzun olması gerekli ve TPM 2.0 özelliğinin olması gerekli. TPM var mı yok mu bakmak için Windows tuşu + r tuşuna basarak "tpm.msc" yazın. Orta kısmın alt tarafında belirtim sürümü 2.0 yazıyorsa TPM'niz bulunuyor demektir. USB'den kuracak arkadaşlar Rufus ile GPT ve NTFS şeklinde yazdırın. BIOS'tan Secure Boot özelliğini açmayın yoksa hata verir. Kendim yüklerken bu hata ile karşılaştım sizde karşılaşmayın ve nerede yanlış yaptım diye düşünmeyin. BIOS'unuzda TPM ayarı yoksa zaten aktiftir. Kurulum esnasında sıkıntı yaşamazsınız.

• Soru: Benim bilgisayarımın sürücüleri Windows 10 için uyumlu. Windows 11'e geçtiğimde sürücüleri kuramamak gibi bir problemle karşılaşır mıyım?
  • Cevap: Windows 10 için olan sürücüleriniz Windows 11 içinde geçerlidir. Kurabilirsiniz ve yüksek ihtimal sorun yaşamazsınız.

• Soru: Windows 11'de söylendiği gibi hatalar hala daha mevcut mu?
  • Cevap: Şu an kullanımınıza engel teşkil edecek herhangi bir hata ile ben karşılaşmadım.

• Soru: Windows 11'de FPS sorunları var mı?
  • Cevap: Aslında bu bilgisayardan bilgisayara değişen bir şey. Sisteminiz orta-üst segmentte bulunan bir bilgisayar ise FPS'lerde düşüş değil aksine artış bile görebilirsiniz.

• Soru: Windows 11'i desteklemeyen bir sisteme kurarsam ne olur? Kurabilir miyim?
  • Cevap: Windows 11'i desteklemeyen bir sisteme belli başlı yöntemler ile kurabilirsiniz. Lakin sisteminizde kararlılık düşük olacağından performansınızda bir hayli etkilenecektir. Şahsi düşüncem sisteminiz desteklemiyor ise geçmemeniz yönünde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı