Windows 11 Single Language nasıl Türkçe yapılır?

Mergen Tengri

Hectopat
Katılım
14 Mayıs 2020
Mesajlar
2.594
Makaleler
8
Çözümler
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Tekno-Lokum
Bildiğiniz üzere dün Windows 11 Windows Central tarafından sızdırıldı. Ve ben de heyecanlanıp hemen kurdum. Windows 10 kullanırken Home Single Language sürümünü kullanıyordum. (OEM key BIOS'ta, o yüzden kendisi otomatik etkinleşti?)
Windows 11 Single Language oldugu için yalnızca İngilizce dili var. İngilizcem kötü olduğu için Türkçe diline geçemiyorum.
Nasıl yapabilirim?
 
Single Language olduğu için değil, Türkçe desteği olmadığı için Türkçe yok. Şu an geliştirici sürümü olduğu için günlük kullanımda kullanmanızı tavsiye etmem. Güvenlik açıkları olabilir. Sürümün biraz oturmasını beklemeyi öneririm.
 
vmware ile sanal olarak win11 pro yükledim. İngilizce olarak yüklendi. ayarlarda language diye arattım ve gelen yerde Türkçe seçerek yükledim. Birşeyler yükledi. yeniden başlattığımda yüzde 85 oranında Türkçeleşmiş olarak açıldı.

ek bilgi : öncesinde bir üstteki win10 olarak verilen cab dosyasını indirip yükledim, birşey değişmedi. bundan sonra ayarlarda aratıp Türkçe dil seçerek yükledim. Ayarlarda Türkçe dilin gelmesinde üstteki yüklediğim cab dosyasının bir etkisi oldumu olmadımı bilemiyorum.
 

Dosya Ekleri

  • 1.JPG
    1.JPG
    46,7 KB · Görüntüleme: 239
  • 2.JPG
    2.JPG
    97,4 KB · Görüntüleme: 253

Geri
Yukarı