Çözüldü Windows 11 sistem zamanla yavaşladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba.

Aşağıda özellikleri bulunan Casper All in One bilgisayarım var.

Windows 10 ile gelmişti ve sonradan güncelleme ile Windows 11 aldım. Ve ilk başlarda bilgisayar daha da hızlanmıştı.

Ancak zamanla güncellemelerle beraber çok yavaşladı. Hatta bu yıl başlarında sıfırdan kurulum da yaptım. Ama sonuç değişmedi.

İnternette sıradan sayfalara girme ve Drive yedeklemeleri ve paint gibi basit programlar dışında bilgisayarla işim olmuyor. Ve normalde arada hızlansa bile, arkada Update yaparken çok fazla donma yaşıyorum. Bilgisayar açılışım ise son zamanlar oldukça ağır. (virüse hiç ihtimal vermiyorum ve başlangıçta çalışan uygulamaların hemen hepsini de iptal ettim.)

Acaba Windows 10'a dönsem bu sorunlardan kurtulur muyum?

İşlemci Intel(R) Celeron(R) J4005 CPU @ 2.00GHz 2.00 GHz.
Takılı RAM 4,00 GB (kullanılabilir: 3,83 GB)
Sistem türü 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
Edisyon Windows 11 Home Single Language.
Sürüm 23H2.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sadece Windows güncellemesi alırken bu sorunu yaşıyorsanız disk kaynaklıdır. Diskinizin hızı yeterli gelmiyor o yüzden tavsiyem Windows 10'a formatlamanız. Çünkü Windows 11'e göre daha az kaynak harcıyor bu yüzden bir nebze güncelleme alırken daha hızlı olur. Ayrıca dediğim program bilgisayarı arkada yorabilecek hizmetleri uygulamaları vs. otomatik açılmasını kapatıyor. Windows güncellemelerini de buradan düzenleyip tamamen veya sadece güvenlik güncelleştirmelerini alabilecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Çok işinize yarayacağını düşünüyorum.
Hocam sisteminiz yeterli değil. Windows 10 bile kurmanızı önermem. Yazınızdada öenmli işler yapmıyorum demişsiniz. Tavsiyem 8.1 kurmanız. Kurulumunu bir şekilde hallederseniz çok rahatlayacağınıza eminim.

Ben de isterdim ama kaçak yazılım kullanmak istemiyorum.

Bu sisteme Windows 11 kurmak mı? Cidden mi dostum yavaşlaması gayet normal.

İlk başta hızlanmıştı ama ne olduysa son aylarda oldu. Ben zaten hızlı diye kurdum.Yani basit işler yapıyorum, benim için pek önemi yok.

Hocam o zaman Windows 10'a dönün kurulumunu yaptıktan sonra, chris titus tech diye bir yazılımcı var.
Sitesinde çok güzel bir Windows debloat yazılımı var CMD üzerinden açılıyor. Ona bakmanızı öneririm. Eğer ilgilenirsen bana dönüş sağlarsın hocam yardımcı olurum.

Şu an Windows update'i durdurdum ve hızlı mesela. Ama update çalıştığı anda artık hiçbir şey yapamaz hale geliyorum maalesef.

Ben amatörüm. Bu dediğiniz debloat yazılımının ne faydası olacak acaba?

Umarım Win10'a döndükten sonra, onun güncellemelerini alırken de bu hale gelmem.

Bilgisayarı 3 sene önce aldım ve ayda birkaç gün dışında kullanmadığımdan önemsemedim ama şimdi pişmanım. Keşke biraz daha yüksek bir sistem alsaymışım.

Hocam sadece Windows güncellemesi alırken bu sorunu yaşıyorsanız disk kaynaklıdır. Diskinizin hızı yeterli gelmiyor o yüzden tavsiyem Windows 10'a formatlamanız. Çünkü Windows 11'e göre daha az kaynak harcıyor bu yüzden bir nebze güncelleme alırken daha hızlı olur. Ayrıca dediğim program bilgisayarı arkada yorabilecek hizmetleri uygulamaları vs. otomatik açılmasını kapatıyor. Windows güncellemelerini de buradan düzenleyip tamamen veya sadece güvenlik güncelleştirmelerini alabilecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Çok işinize yarayacağını düşünüyorum.

Çözüm
Disk kaynaklı olabilir haklısınız. Çünkü o sıralarda %100e ulaşıyor ve nette bir sürü video izleyip Search vs gibi hizmetleri iptal ettiğim halde, kesinlikle bu sorunu çözemedim.

Disk kaynaklı olabilir haklısınız. Çünkü o sıralarda %100e ulaşıyor ve nette bir sürü video izleyip Search vs gibi hizmetleri iptal ettiğim halde, kesinlikle bu sorunu çözemedim.

Hocam bir şey bulamamanızın sebebi bu bir sorun değil. Windows Update çalışırken diskiniz yeterli performansı veremiyor. Bununla alakalı çözüm videolarının tek yaptığı şey yavaşlığı bir nebze azaltabilmek.

Umarım Win10 ile rahatlarım. Şimdi yükleme aracını indiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…