Windows 11 ve Windows 10 arasında FPS farkı olması normal mi?

Daha fazla  
Halihazırda Windows 10 sistemim kuruluydu. Yeni bir Gen4 SSD aldım onu da Windows 11 ile kurayım dedim. Performansı merak ediyordum. Bazı testlerde Windows 10 daha çok FPS verdiğini görmüştüm. GoW Ragnarok oyunun başında aynı ayarlarda aynı bölgede 100 FPS veren oyun Windows 11'de 125 veriyordu. Çok şasırtıcı bu. İşletim sisteminin bu kadar fark etmemesi lazım normalde. Sizde buna benzer durumlar yaşadınız mı?

Windows 11 ile ilk çıktığı gibi tanıştım, performans olarak bilgisayarım daha akıcı geliyor ve oyunlarda seneler sonra +40 FPS almaya başladım. Açıkçası şaşırmıştım. İlk başta optimizasyon ve çökme sorunları olsa bile şimdi gayet stabil bir sistem. Yeterli RAM'in varsa gayet güzel bir işletim sistemi.

Evet bende soğuk bakıyordum ama sanki daha hızlı çalışıyor sistem bana öyle geliyor yada. Bunu diğer oyunlardada test edicem. cinebench tek çekirdek puanımda daha yüksek çıktı bu arada undervolt yapmama rağmen tepe puanlardayım. 1800-1900 arası görmüşken 2000 i geçtim win11 le. Bazı oyunlarda çökme yaşadım ancak dlss-fsr patch kullanmıştım sanırım onlardan kaynaklı çökmeler yaşıyorum. Temiz kurulumla tekrardan deneyeceğim. GOW da AMD nin kare oluşturması çok iyi çalışıyor RTX3080 le 250 kareleri gördüm şaka gibi ultrada.

Eğer 16 gb altı ramin varsa Windows 10 daha iyi 3.5gb ram harcıyor Windows 11 daha fazla ama Windows 10 un desteği bitti ve güncelleme almıyor. Windows 11 hala güncelleme alıyor ve optimizasyon günden güne daha da iyi oluyor

Eğer 16 gb altı ramin varsa Windows 10 daha iyi 3.5gb ram harcıyor Windows 11 daha fazla ama Windows 10 un desteği bitti ve güncelleme almıyor. Windows 11 hala güncelleme alıyor ve optimizasyon günden güne daha da iyi oluyor
Ram 32 GB oldu çok şükür ramle sorunumuz yok şimdilik. İki sistemide dual olarak kullanıyorum tamamen 11 e ne zaman geçerim bilmiyorum. Değişiklik iyidir 10'a geçerkende isteksizdik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı