Windows 11 vs Windows 10

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Böyle bir konu açmazdım ancak kafama takıldı. 12. nesil işlemciyle Windows 10 kullananların özellikle yazmasını istiyorum. 12. nesil işlemci Windows 11 ile daha iyi çalışıyormuş. Windows 11'i açıkçası kullanmak istemiyorum genel olarak sorunu yok ancak Defender buga giriyor ve nefret etmeye başladım ufaktan performans sorunu da var gibi. Windows 10'a alışmıştım. 12. nesil işlemciyle Windows 10 geçersem sorun yaşar mıyım? Okuduğum bir yerde öyle yazıyordu, uyumsuzluk ya da stabilsizlik olabiliyormuş.

11 allo 11 kardeşim bas geç 11 e
Ayrıca Ebu zalim kardeşimizin ysptigi boşta 7.5 GB ram kullaniyo yorumuna bı kahkaha patlattım hemen yukarısındaki Windows 10 da da 32 gb ram olduğunu ve aynı yüzdelik değerde çalıştığını görmesi lazim

Boşta 7.5GB RAM kullanıyorsunuz hocam aman dikkat edin.
Boşta değil ki. Chrome, Steam, EA App, MSI Afterburner ve GPU Tweak gibi arka planda çalışan yazılımlar mevcut.

Windows 11'in Windows 10'a göre bir tık fazla RAM kullandığı bir gerçek. Ayrıca dosya gezgini sekme özelliğini ViVeTool ile devre dışı bırakınca dosya gezgini daha stabil oluyor.

Dosya gezgini sekme özelliği, Microsoft Defender ve gerekli tanılama verileri gibi ayarları devre dışı bırakınca Windows 11 gayet başarılı bende, ki bunları Windows 10'da da aynen yapıyorum.

Güncellik iyidir kafasındayım 12. nesil işlemciler düşünmemeli 10 mu 11 mi diye direkt 11'e geçsin. Stabilitesi olmadığını düşünenler 10 kullanmaya devam edebilir herkesin kendi tercihi.

Boşta değil ki. Chrome, Steam, EA App, MSI Afterburner ve GPU Tweak gibi arka planda çalışan yazılımlar mevcut.

Windows 11'in Windows 10'a göre bir tık fazla RAM kullandığı bir gerçek. Ayrıca dosya gezgini sekme özelliğini ViVeTool ile devre dışı bırakınca dosya gezgini daha stabil oluyor.

Dosya gezgini sekme özelliği, Microsoft Defender ve gerekli tanılama verileri gibi ayarları devre dışı bırakınca Windows 11 gayet başarılı bende, ki bunları Windows 10'da da aynen yapıyorum.
Ea Apss hariç hepsi bende açık iken 3GB kullanıyordu 8GB RAM vardı 2x4. Bana fazla geldi 7.5 kullanması. Misal bir render programı veyahut ağır bir oyun açsa demek ki iyice artacak.
bı kahkaha patlattım
Hocam az mı kahkaha attınız, yoksa çok mu attınız?

EA Apo hariç hepsi bende açık iken 3GB kullanıyordu. 8GB RAM vardı 2x4. Bana fazla geldi 7.5 kullanması. Misal bir render programı veyahut ağır bir oyun açsa demek ki iyice artacak.
Ancak kullanıcıda 32 GB RAM var toplamda. Windows buna göre ayarlıyor.

Ancak kullanıcıda 32 GB RAM var toplamda. Windows buna göre ayarlıyor.
Üstad modlayınca öyle bir şey olmuyor. Benim 4 GB laptopum var, Windows 10 HSL yüklü, 16 GB'de masaüstü var ondada Windows 10 HSL yüklü.

Modladım ikisini de ve Ram kullanımları neredeyse aynı. Wifi yüzünden bir kaç hizmet açık tuttuğum için laptop 100 MB fazla Ram tüketiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı