Windows 11 vs Windows 10

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Böyle bir konu açmazdım ancak kafama takıldı. 12. nesil işlemciyle Windows 10 kullananların özellikle yazmasını istiyorum. 12. nesil işlemci Windows 11 ile daha iyi çalışıyormuş. Windows 11'i açıkçası kullanmak istemiyorum genel olarak sorunu yok ancak Defender buga giriyor ve nefret etmeye başladım ufaktan performans sorunu da var gibi. Windows 10'a alışmıştım. 12. nesil işlemciyle Windows 10 geçersem sorun yaşar mıyım? Okuduğum bir yerde öyle yazıyordu, uyumsuzluk ya da stabilsizlik olabiliyormuş.

Üstat, modlayınca öyle bir şey olmuyor. Benim 4 GB laptopum var, Windows 10 HSL yüklü, 16 GB de masaüstü var onda da Windows 10 HSL yüklü.
Modlamışsınız. Cevap budur.

Modlasam ben de RAM kullanımı düşürürüm büyük ihtimal ama artık gerek duymuyorum. RAM kapasitem yeterli çünkü.

Ancak kullanıcıda 32 GB RAM var toplamda. Windows buna göre ayarlıyor.
Doğrudur reis. Bir anda 7.5'u görünce, kullandığım sistemdeki toplam RAM miktarı kadar RAM kullanıyor 😄 Aklıma takılan misal 11GB RAM kullanan bir program çalıştırırsa 11 değil 22-23GB mi kullanır acaba? 23+7= 30 geriye 2GB kalıyor kullanabileceği 🤔

Modlamışsınız. Cevap budur.

Modlasam ben de RAM kullanımı düşürürüm büyük ihtimal ama artık gerek duymuyorum. RAM kapasitem yeterli çünkü.
Tek Ram değil ki, CPU, Disk kullanımlarını da azaltıyor.
Windows 11 gibi bir işletim sistemi boşta sanki yük alıtında çalışıyor :D. Windows 10'da Windows 11 kadar olmasa da arındırmazsan bir şeylerden verim alamazsın güzelce.

12500H ile ilk Windows 11 kurdum fakat program kurulumunda dahi sorun (programın servisi ilk çalıştırmada açılması 5-10dk sürüyor) yaşayınca Windows 10 kurdum. Oyun olarak Overwatch 2 oynadım. İkisinde de Afterburner kurup oyunda performansı gözlemlemedim ama oynayışta bir şey fark etmedim. İnternette biri oyun testi yapmış, orada da aynı neredeyse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı