Windows 11 vs Windows 10

Uzun zamandır Windows 11 kullanıyorum bir kere bile sorun yaşamadım mükemmel çalışıyor akıcı hızlı stabil. Destekleyen bir sistem varsa kesinlikle yüklenir.

7. nesil islemciler resmi olarak desteklenmiyor. Ben 7200U kullanıyorum ve rahatça kuruyorum ama bazi uygulamalarda (ozellikle wsa) islemci uyumsuzlugi problemi yasadim. Su anda Microsofu'un islemci listesi umurunda olmasa bile yine de kurulum ekraninda "drsteklenmeyen donaniminiz var" diyerek kurulumi devam ettirmeyebilie. Boyle durumlarda Rufus uzerinden islemci destegini atlamasini secmeniz gerekebilir.

Hocam AMD Ryzen 5 7500F'ten bahsediyorum. Sonunda F harfi var diye karıştırdınız sanırım.

Yine de fazla. Microsoft sağ olsun tum bloatwareleri doldurup gondermis. Hepsi yuklu olarak gelmese de (Windows 10 gibi) hem goz yoruyor hem de gereksiz servisler acik kaldigindan yogunluk artiyor. Windows 10'a kiyasla normalden daha fazla RAM kullaniyordu en son.

Güncel olarak ikisini de uzun süre kullanmadım bu konuda fikrim yok fakat yakın zamanda baktığımda RAM kullanımı 1GB falan fark ediyordu.

Ha o mu? Ben 7500'u gorunce Intel sandim galiba beynim yerinde degil. 😄 o zaman sisteminiz Windows 11'i hayli hayli kaldirir ama yine de bir debloat islemi iyi olur, sisteme yuk dusmez.

Ben de o yüzden şaşırdım :D

Ha o mu? Ben 7500'u gorunce Intel sandim galiba beynim yerinde degil. 😄 o zaman sisteminiz Windows 11'i hayli hayli kaldirir ama yine de bir debloat islemi iyi olur, sisteme yuk dusmez.

Sizin öneriniz nedir Windows 11 kullanmaya devam etmeli miyim yoksa Windows 10 yüklemeli miyim hangisi daha iyi olur ve bu yaşadığım bazı sorunları çözer mi?

Ya da tekrar Windows 11 kursam düzelir mi? Çünkü bilgisayarı yeni aldım Gaming gen TR'den aldım onlar kendisi yüklemiş Windows 11'i ben tekrar kendim yüklesem daha mı sağlıklı olur?

Sizin öneriniz nedir Windows 11 kullanmaya devam etmeli miyim yoksa Windows 10 yüklemeli miyim hangisi daha iyi olur ve bu yaşadığım bazı sorunları çözer mi?
Su an Windows 11 daha iyi. Hem resmi destegi var hem de cogu sorun giderildiginden daha optimize. Bazi oyunlarda performans artisi gozlemlendigi de soyleniyor. Onerim onemli problem yasamadiginiz surece Windows 11'de kalmak. Hem guncel hem modern kalirsinizm

Kesinlikle Windows 10. Her ne kadar güncel sistemimde olsa ve iyi olduğunu söylenilse de Windows 10 hala daha stabil ve daha sorunsuz. Windows 11'de pek yenilik göremedim Windows 10'un makyajlı hali.

Windows 10 Pro OEM olarak kullanıyorum.
Her zaman en güncel işletim sistemi en stabili ve en iyisidir algısından dolayı Windows 11 bu kadar gündemde kalıyor.
Bu algı değişmediği müddetçe Windows 11 insanlara acaba dedirtmeye devam edecektir.
Kimse durup bakmıyor ki Windows 10 un 29.07.2015 ten beri sağlam bir temeli olduğuna.
Aynı Microsoft şirketi bu tarihte Windows 10 için yatırım yaptı ve gerçekten boş yatırım değil Windows 10.
Sadece makyajlayarak tekrar Windows 11 olarak piyasaya sürüldü.
Gelelim Windows 10 un resmi desteğinin bitiş tarihine;
14.10.2025 tarihinde Windows 10 nun Microsoft desteği resmi olarak bitecek.

Ya da tekrar Windows 11 kursam düzelir mi? Çünkü bilgisayarı yeni aldım Gaming gen TR'den aldım onlar kendisi yüklemiş Windows 11'i ben tekrar kendim yüklesem daha mı sağlıklı olur?
Ne kadar temiz kurulduguna bagli. Su anki Windows 11 yapinizda sorun yoksa gerek yok ama yine de suphe duyuyorsaniz temiz kurulum yapabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı