EricCraven
Hectopat
- Makaleler
- 11
Uzun zamandır Windows 11 kullanıyorum bir kere bile sorun yaşamadım mükemmel çalışıyor akıcı hızlı stabil. Destekleyen bir sistem varsa kesinlikle yüklenir.
Neden peki? Fazla RAM kullanımı sebebiyle mi?
Yine de fazla. Microsoft sagolsun tum bloatwareleri doldurup gondermis. Hepsi yuklu olarak gelmese de (Windows 10 gibi) hem goz yoruyor hem de gereksiz servisler acik kaldigindan yogunluk artiyor. Windows 10'a kiyasla normalden daha fazla RAM kullaniyordu en son.RAM kullanımı abartıldığı kadar fazla değil.
7. nesil islemciler resmi olarak desteklenmiyor. Ben 7200U kullanıyorum ve rahatça kuruyorum ama bazi uygulamalarda (ozellikle wsa) islemci uyumsuzlugi problemi yasadim. Su anda Microsofu'un islemci listesi umurunda olmasa bile yine de kurulum ekraninda "drsteklenmeyen donaniminiz var" diyerek kurulumi devam ettirmeyebilie. Boyle durumlarda Rufus uzerinden islemci destegini atlamasini secmeniz gerekebilir.
Ha o mu? Ben 7500'u gorunce Intel sandim galiba beynim yerinde degil.Hocam AMD Ryzen 5 7500F'ten bahsediyorum. Sonunda F ahrfi var diye karıştırdınız sanırım.
Yine de fazla. Microsoft sağ olsun tum bloatwareleri doldurup gondermis. Hepsi yuklu olarak gelmese de (Windows 10 gibi) hem goz yoruyor hem de gereksiz servisler acik kaldigindan yogunluk artiyor. Windows 10'a kiyasla normalden daha fazla RAM kullaniyordu en son.
Ha o mu? Ben 7500'u gorunce Intel sandim galiba beynim yerinde degil.o zaman sisteminiz Windows 11'i hayli hayli kaldirir ama yine de bir debloat islemi iyi olur, sisteme yuk dusmez.
Ha o mu? Ben 7500'u gorunce Intel sandim galiba beynim yerinde degil.o zaman sisteminiz Windows 11'i hayli hayli kaldirir ama yine de bir debloat islemi iyi olur, sisteme yuk dusmez.
Su an Windows 11 daha iyi. Hem resmi destegi var hem de cogu sorun giderildiginden daha optimize. Bazi oyunlarda performans artisi gozlemlendigi de soyleniyor. Onerim onemli problem yasamadiginiz surece Windows 11'de kalmak. Hem guncel hem modern kalirsinizmSizin öneriniz nedir Windows 11 kullanmaya devam etmeli miyim yoksa Windows 10 yüklemeli miyim hangisi daha iyi olur ve bu yaşadığım bazı sorunları çözer mi?
Kesinlikle Windows 10. Her ne kadar güncel sistemimde olsa ve iyi olduğunu söylenilse de Windows 10 hala daha stabil ve daha sorunsuz. Windows 11'de pek yenilik göremedim Windows 10'un makyajlı hali.
Ne kadar temiz kurulduguna bagli. Su anki Windows 11 yapinizda sorun yoksa gerek yok ama yine de suphe duyuyorsaniz temiz kurulum yapabilirsiniz.Ya da tekrar Windows 11 kursam düzelir mi? Çünkü bilgisayarı yeni aldım Gaming gen TR'den aldım onlar kendisi yüklemiş Windows 11'i ben tekrar kendim yüklesem daha mı sağlıklı olur?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.