Windows 11, Windows 7'nin Mirasçısıdır

Bu akşam saatlerinde Net Framework yüklemelerine bir çözüm bulunduğunu gördüğüm anda Windows 11'e geçiş yaptım. Ayarlamalarımı yaklaşık 3 saat önce bitirdim ve 3 saattir işletim sistemini deneyimliyorum.

Bugüne dek kullandığım en iyi 2. Windows olarak adını sıraya yazdırdı. Windows 7'de mevcut olan Aero desteği olsaydı kesinlikle 1. sıraya yerleşecekti. Optimizasyon ve hız bakımından benim gözümde şu anda 7'yi geçmiş bulunmaktadır ki ben forumlarda dolaşan en büyük Windows 10 düşmanı ve Windows 7 fanboyu (Deneyime dayalı bir fanboyluk, körü körüne değil) olabilirim.
An itibarıyla, Windows 10 üzerinde yaşadığım ping ve FPS sıkıntılarının hepsinden kurtulmuş durumdayım. Aynı şekilde animasyon kullanırken çektiğim sıkıntıların da hepsi geçmiş bulunmakta ve sistem olabildiğine seri bir şekilde çalışmakta. Hayranlıkla deneyimlemeye devam ediyorum. Türkçe dil paketi biraz yarım yamalak ama kullanıma engel değil.

Tecrübeli arkadaşlar içinde geçmeyi düşünenlere tavsiyem, anında geçmeleri yönünde olacaktır. Onun dışında normal kullanıcılar RTM sürüm beklemeli bence.
Ek olarak, Windows 10 lisansım olduğu gibi Windows 11'e geçti. Orijinal lisanslı çalışmakta.

Eki Görüntüle 1072683

Nasıl geçtiniz hocam anlatır mısınız aşamaları.
 
Hocam denereyek görseniz daha iyi olabilir. Bende 6 GB RAM (DDR2) Q8300 ve 500GB 7200RPM HDD var, sıkıntı yaşamıyorum Windows 10'dan daha akıcı. Bir tek işlemcinizden tam emin olamadım.

Hocam PC çok zorlanıyor mu programları kullanırken sorun çıkartıyor mu RAM yetmezliği gibi mesela ve droplar yavaşlamalar söz konusu mu? Kısaca deneyimlerinizi yazar mısınız ona göre bende yükleyeceğim.
 
Nasıl geçtiniz hocam anlatır mısınız aşamaları.
USB'ye Rufus aracılığı ile Windows 10 yazdırır gibi yazdırdım. Ardından sistemi klonladıktan sonra USB içindeki "Setup" dosyasından her şeyi silerek sıfır kurulum yaptım. Bunun sebebi Windows 10 lisansımın direk olarak geçmesini istememdi ki geçti de. Sıkıntısız kullanıyorum şuanda.

Net Framework yüklemesi için şu rehberden yardım aldım:


Ardından tüm uygulamalarımı yükledim ve ayarlarıı hallettim. Uyum sorunu asla olmadı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı