AlperAllen
Kilopat
Rufus'tan MBR olarak eski BIOS sisteme Windows 11 yüklemek istedim ama yükleme ekranında bir yerden sonra yükleme başarısız oldu hatası alıyorum. Windows da açılmıyor şimdi ne yapacağım? 

Üzgünüm tam olarak anlamadım. Okuduğum yazılarda eski BIOS/legacy sistemlerde dosyanın Rufus'tan MBR olarak yazılması gerektiğini okumuştum ve öyle yaptım. Ne yaptığımı pek bilmiyorum.Diski MBR olarak çevirdin mi?
Üzgünüm tam olarak anlamadım. Okuduğum yazılarda eski BIOS/legacy sistemlerde dosyanın Rufus'tan MBR olarak yazılması gerektiğini okumuştum ve öyle yaptım. Ne yaptığımı pek bilmiyorum.
Rufus'ta MBR olarak yaptın onu anladım. Demek istediğim diski de MBR biçimine çevirdin mi? Internetten GPT'den MBR'ye çevirme diye arayarak bulabilirsin. Onu yapmayı dene sonra düzelir umarım.
Kurtarma ekranından komut istemisiyle Windowsu kuracağım diski MBR'ye çevirdim ama bu da olmadı. Bütün disklere mi yapmalıyım? Birisi Windows yüklerken disk ekranında bütün diskleri silip biçimlendirmen lazım dedi. Doğru mu?Rufus'ta MBR olarak yaptın onu anladım. Demek istediğim diski de MBR biçimine çevirdin mi? Internetten GPT'den MBR'ye çevirme diye arayarak bulabilirsin. Onu yapmayı dene sonra düzelir umarım.
![]()
Windows 8, Windows 10 - Windows 7 GPT-MBR Hatası - Kürşat ÖZCAN
Windows 8'i (ya da Windows 10'u) kaldırıp yerine Windows 7 yüklemek istiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basit. MBR sistemi GPT'ye dönüştürün.www.kursatozcan.com
Bu konu da tam bilgim yok ama çakışması olmaması adına hepsini yapmanı öneririm. Umarım düzelir yoksa bilgim yok başka.Kurtarma ekranından komut istemisiyle Windowsu kuracağım diski MBR'ye çevirdim ama bu da olmadı. Bütün disklere mi yapmalıyım? Birisi Windows yüklerken disk ekranında bütün diskleri silip biçimlendirmen lazım dedi. Doğru mu?
diskpart
> list disk
> sel disk x
"X" olan yere disk numaranı yaz.convert MBR
> clean all
> exit
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.