Windows 11'de Minecraft çok kasıyor

thelordreturn

Hectopat
Daha fazla  
Windows 11 Pro kullanıyorum. Launcher'dan Minecraft indirip oynamak istediğim zaman çok kasıyor mouse hareketleri bile donuyor. 12 GB RAM var bilgisayarda. Geçen sene 4 GB RAM vardı bilgisayarda ve çok rahat oynuyordum oyunu çok hızlı açıyordu ama Windows 11 de hem yavaş açılıyor hem çok kasıyor oynanmıyor. Steam'den çok rahat Euro Truck Simulator 2 ve American Truck Simulator oynayabiliyorum 0 takılma. Bu donma ve takılma probleminin çözümünü bilen var mı?

Minecraft orijinal mi?

Büyük ihtimalle RAM ayırtmamışsınız oyuna, orijinal ile korsanda RAM ayırtma yöntemleri farklı.

12 GB RAM az bence en az 16 şart oldu. Ben oyun oynamadığım için 8 bana yeterli geliyor ama oyun oynayanlar için aynı şeyi diyemem.

F3 e basınca sağ üstte gözüküyor. Hangi ekran kartını kullandığı

İşlemcinizin ekran kartıyla oynuyor olabilirsiniz hiçbir ayar yapmadıysanız
Anlamadığım windows 10 ve 4 gb ram ile oynarken 0 sorunsuz takır takır oynarken windows 11 ve 12 gb ram ile mouse hareketlerim bile takılıyor. Birazdan bir daha kontrol edeceğim.

Anlamadığım windows 10 ve 4 gb ram ile oynarken 0 sorunsuz takır takır oynarken windows 11 ve 12 gb ram ile mouse hareketlerim bile takılıyor. Birazdan bir daha kontrol edeceğim.
Oyunu ram ile çalıştırmıyorsunuz. Mc modsuz ise oyuna başladığınızda max 1 gb ram harcar. İşlemciniz asıl önemli kısım ama ekran kartınız işlemci ekran kartıysa genelde güçsüz olduğundan o blokları bile işleyemicek kadar güçsüz oluyor.

Ekran kartını harici yaptığım halde 3 fps alıyorum şaka gibi. Diğer oyunlarda hiç bir sıkıntı yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    504,2 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_3.png
    372,7 KB · Görüntüleme: 46
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…