HDD'den Minecraft oynarken çok kasıyor

lakmersavren

Zeptopat
  • Intel Core i5 10. nesil.
  • 1650 Ti.
  • 8 GB RAM.
HDD'den Minecraft oynarken bile kasıyor ve önceki konuda dediğim gibi tık tık sesler geliyor. HD Tune'da test yaptım bir şey çıkmadı. Kapasitesi 320GB.
Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun yeni yeni başladı eskiden yoktu. Çok büyük bir darbe de almadı. Eskiden güzel çalışıyordu.

Samsung M3 taşınabilir harici hard disk.

Neredeyse 1 ay oldu alalı.

3.0 sanırım.

Hard diskte olmayan oyunları oynarken mesela ETS 2 oynarken 200 FPS alıyor. Ama HDD'den Minecraft oynarken 15-20 FPS alıyor bu sorun yaşanmadan önce sabit 120 idi.

Ayrıca bilgisayar dizüstü ve geçenlerde Kaspersky e-posta gönderdi ve şöyle dedi:
Sabit diskinizin durumu iyi değil

DESKTOP-*******(Desktop) cihazınızda, Hitachi (oradaki kod gerekliyse isteyin vereyim.) - Samsung HArd Disk (D:) sabit diskinin teknik durumu kötüye gidiyor. Sabit disk yakında arızalanabilir. Önemli verilerinizi yedeklemenizi öneririz.
20 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla durum göstergeleri:
  • - Cihaz durumu: %0 - Hatalı.
  • - Disk sıcalıklığı: 38 °C - Sorunsuz.
  • - Disk çalışma süresi: 108 saat
  • - Başlatma sayısı: 114 kez

Saygılarımızla,
Kaspersky ekibi

1 ayda bu hale gelmesi anormal ya da Kaspersky yanlış gösteriyor HD sentielden health bölümünü SS alıp atın.

Disk için test yapabilirsiniz. Farklı USB portları da deneyebilirsiniz. HD Tune ve Sentinel kullanabilirsiniz.

1 ayda bu hale gelmesi anormal ya da Kaspersky yanlış gösteriyor HD sentielden health bölümünü SS alıp atın.

Disk için test yapabilirsiniz. Farklı USB portları da deneyebilirsiniz. HD Tune ve sentinel kullanabilirsiniz.

Sorunlar art arda geliyor. Şimdi de diski okuyamıyor.
Sorunlar art arda geliyor. Şimdi de diski okuyamıyor.

Bu hesap benim diğer hesabım.
Disk için test yapabilirsiniz. Farklı USB portları da deneyebilirsiniz. HD Tune ve Sentinel kullanabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 65BB9410-ECDD-4986-92FF-4CBA7746C428.jpeg
    65BB9410-ECDD-4986-92FF-4CBA7746C428.jpeg
    229,3 KB · Görüntüleme: 44
  • 406E42F1-3160-4FA8-8D1D-E40DF39929E4.jpeg
    406E42F1-3160-4FA8-8D1D-E40DF39929E4.jpeg
    202,5 KB · Görüntüleme: 49
Diskte dahili hata olabilir. Biçimlendirme yapmayı deneyebilirsiniz.

Siz bilirsiniz. Garantisi varsa gönderebilirsiniz.

• Intel Core i5 10. nesil.
  • 1650 Ti.
  • 8 GB RAM.
HDD'den Minecraft oynarken bile kasıyor ve önceki konuda dediğim gibi tık tık sesler geliyor. HD Tune'da test yaptım bir şey çıkmadı. Kapasitesi 320GB.
Ne yapmalıyım?

Abicim senin yapman gereken SSD depolama alman gerekiyor aynı sorun benim PC de var mesela ben Intel HD 5500 de Intel HD 6200'den fazla FPS alıyorum normalde 6200'den fazla FPS almalıyım HDD farkı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00