Windows 11'de "sfc/scannow" komutu bozuk dosyalar buluyor

eternity_day

Hectopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz günlerde, Windows 11 kurduktan sonra yani hemen ardından "sfc/scannow" çalıştırdım ardından dism/restorehealth komutları falan derken, bir sürü bozuk dosya bulup düzeltti. 22H2'den sonra böyle oldu. Önceden bulamamıştı yani. Bilgisayarda donanımsal arıza da varsa bu olur mu?

Şu anda zaten Windows 11'i kullanmıyorum.

ISO dosyası bozuk olabilir bu da bir etken. Donanımsal olarak ise ISO'yu yazdırdığınız USB ve kurulumu yaptığınız SSD de buna sebebiyet verebilir.
Yandım desene.. Nerden bileceğim bunun düzgün çalıştığını. SSD değiştirmekte pahalı. USB'yi değiştireyim iso dosyası olan bari.

Bu dediğim olaylar maksimum olacak olaylar yani illa SSD sorunludur diyemem, çok çok düşük ihtimal bu. SSD sorunlu olsa zaten bu şekilde SFC /scannow ile belli olmaz sorunlu olduğu, daha farklı sorunlar çıkardı ortaya. Ancak şu anlık en iyi ihtimal ISO dosyasının sorunlu olabileceği aklıma geliyor. Günlük kullanımda bir sıkıntı çıkmıyorsa, olay sadece SFC /scannow komutundan ibaretse pek kafaya takmayın, Windows bu, yarın ne olacağı belli olmayan bir işletim sistemi...

Bu dediğim olaylar maksimum olacak olaylar yani illa SSD sorunludur diyemem, çok çok düşük ihtimal bu. SSD sorunlu olsa zaten bu şekilde SFC /scannow ile belli olmaz sorunlu olduğu, daha farklı sorunlar çıkardı ortaya. Ancak şu anlık en iyi ihtimal ISO dosyasının sorunlu olabileceği aklıma geliyor. Günlük kullanımda bir sıkıntı çıkmıyorsa, olay sadece SFC /scannow komutundan ibaretse pek kafaya takmayın, Windows bu, yarın ne olacağı belli olmayan bir işletim sistemi...
Tamam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı