Çözüldü Windows 11'den 10'a temiz kurulum nasıl yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

591473

Decapat
Merhaba arkadaşlar, Windows 11'den Windows 10'a geri dönmek istiyorum. Elimde USB vardı zaten. Takıp çalıştırdım. Şimdi asıl yere geldim. Burada tam olarak ne yapmam gerekiyor? Tek bir diskim var 500GB SSD. Dosyaları falan her şeyi kaldırmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20221112_122255.jpg
    IMG_20221112_122255.jpg
    61,6 KB · Görüntüleme: 36
Çözüm
Merhaba arkadaşlar, Windows 11'den Windows 10'a geri dönmek istiyorum. Elimde USB vardı zaten. Takıp çalıştırdım. Şimdi asıl yere geldim. Burada tam olarak ne yapmam gerekiyor? Tek bir diskim var 500GB SSD. Dosyaları falan her şeyi kaldırmak istiyorum.

Tüm diskleri biçimlendir yapın.

Tüm diskleri biçimlendir yapın.

Çözüm
Bütün her şeyi sıfırlamak istiyorsanız bu adımları uygulayın:

Klavyenizden Shift+F10 tuşuna basın.
CMD ekranı açıldıktan sonra diskpart yazın.
Ardından list disk yazın.
Karşınıza şu anda bilgisayarınızda takılı olan diskler (USB dahil) görünecek.
Hangi diskin boyutu daha büyükse o diskin karşısındaki sayıyı select disk 1 yazın. Mesela en büyük boyutlu diskin karşısındaki sayı 1 olarak gözüküyor, siz de select disk 1 yazın. Fakat 0 gözüküyorsa select disk 0 yazın.
Ardından clean yazın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra diskinizdeki bütün her şey kaldırılmış olacak. Ayrıca bu işlemleri yaptıktan sonra disk biçimlendirme bölümünden geriye gidip bir daha disk biçimlendirme bölümüne gidin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı