Windows 11'den Linux Mint'e geçiş yapmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Phoque

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Selam, yaklaşık 10 yıldır Windows kullanıyorum yolculuğum XP ile başladı ve şu an Windows 11'deyim. Lakin, Linux'un bana daha uygun olduğu kanaatindeyim. Distro olarak Mint Cinnamon'u seçtim. Sizlere neye ihtiyacım olduğunu söyleyeyim: Bir kere yazılımcıyım. VS Code XAMPP PyCharm gibi uygulamaları açması lazım. Oyun olarak CS:GO ve Skyrim oynuyorum. Ayrıca Kali toollarının bir kısmını kullanmak ve aircrack ng falan açması lazım. Mint zaten Debian tabanlı olduğundan Kali toolarını açmakta pek problem yok. Sistemim gayet iyi 2022 model bir dizüstü bilgisayarım var. İşlemcisi Intel i5 9. nesil olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Neyse toparlarsak: Sizce Linux Mint cinammon işimi görür mü?

Şimdiden sağ olun...

Selam, yaklaşık 10 yıldır Windows kullanıyorum yolculuğum XP ile başladı ve şu an Windows 11'deyim. Lakin, Linux'un bana daha uygun olduğu kanaatindeyim. Distro olarak Mint Cinnamon'u seçtim. Sizlere neye ihtiyacım olduğunu söyleyeyim: Bir kere yazılımcıyım. VS Code XAMPP PyCharm gibi uygulamaları açması lazım. Oyun olarak CS:GO ve Skyrim oynuyorum. Ayrıca Kali toollarının bir kısmını kullanmak ve aircrack ng falan açması lazım. Mint zaten Debian tabanlı olduğundan Kali toolarını açmakta pek problem yok. Sistemim gayet iyi 2022 model bir dizüstü bilgisayarım var. İşlemcisi Intel i5 9. nesil olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Neyse toparlarsak: Sizce Linux Mint cinammon işimi görür mü?

Şimdiden sağ olun...
XFCE kursan daha iyi olur.

Yok geçme, aradığını bulamazsın.
Dedigi programlar calismiyor mu? calismasi lazim.

Yok geçme, aradığını bulamazsın.

Ne konuda? Oyun mu yazılım mı Kali tooları mı?

Xfce kursan daha iyi olur.

Dedigi programlar calismiyor mu? Calismasi lazim.

Araştıracağım.

Evet Mint Debian tabanlı bir işletim sistemi olduğundan Kali toolarını çalıştırabilir. Bu konuda bir şüphem yok.

En önemlisini bilmiyormuşsunuz :D sahi VS Code ve XAMPP'i çalıştırması lazım kesinlikle.
VS Code çalışır, termnal üzerinden dosya düzenlemeye alışmadan önce ben de VS Code kullanıyordum Linux'ta.

Şimdiden sağ olun...

Hocam 3 saattir bir şey yazıyordum telefon kafayı yedi hepsi gitti. Kısaca kesinlikle işinizi görür. Yazılım mağazası ile Steam, VS Code ve birçok IDE indirebilirsiniz. CS:GO falan destekliyor Skyrim hakkında bilgim yok en kötü ihtimal Wine ile sorunsuz oynarsınız. 1 2 gün kullansanız bile sudo apt install olayına alışırsınız mağazada olmayan bazı uygulamaları da kolaylıkla indirirsiniz. 3 5 desteklenmeyen uygulamanında çok daha iyi alternatifleri mevcut. Örneğin LightShot yerine Flameshot çok daha kapsamlı, içerikli ve basit bir arayüze sahip. Demem o ki Linux Mint sizi pişman etmez. Ayrıca açık kaynak kodlu olduğu için sistemde çözümü olmayan 1 sorun dahi yok. Windows gibi cart curt hata kodu vermiyor ve topluluk desteği ciddi anlamda iyi.

Xfce Mint'in light versiyonu gibi bir şey. Ne gibi bir artısı var ki cüzzi derecede performans haricinde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -2 Eksi

Şimdiden sağ olun...
Dostum öncelikle merhaba.Hiç kafana takma, rahatlıkla geçebilirsin.Herhangi bir sorunla karşılaşırsan da yine burdan sorabilirsin.Oldukça güzel bir Linux kitlesi var, insana evinde hissettiriyor cidden.

Sorularını cevaplamak isterim, VsCode XAMPP ve PyCharm var.Yine arayacağın başka geliştirici araçlarını da rahatlıkla bulursun diye düşünüyorum.Çünkü Linux kullananan çok fazla geliştirici var.Aradığın aracı bulamasan mutlaka bir alternatifi vardır.Ama söylediğin 3 araç da Mint'te mevcut.XAMPP mağazada yokmuş şimdi baktım.Onu internet sitesi üzerinden indirip açıyormuşsun.Birçok yerde nasıl indireceğin anlatılmış biraz kurcalarsan çok rahat yaparsın.

Oyunlara geldiğinde ikisini de rahatlıkla oynarsın.Hatta performans artışı bile olur.
Onayacağın bir oyun olduğunda (eğer steam aracılığıyla oynuyorsan) buradan ismini aratıp bakabilirsin.Eğer gold veya Platinumsa rahat oynarsın.

Kali toollarını da rahatlıkla kullanırsın.En kötü bir tool bulamazsan (muhtemelen bulursun da...) Distrobox diye araç var.Containerler kuruyor.Ordan Kali containerı kurup onun içinde hepsini çalıştırabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı