Windows 11'den Linux'a geçilir mi?

Linux kullanıcısı için çok iyi bir işletim sistemi olabilir ancak hayatımda o hatayı bir kez yaptım şayet işletim sistemine hakim değilseniz gündelik basit bilgisayar işlerinizi bile yaparken zorlanabilirsiniz elinizde tek bir bilgisayar varken geçmenizi tavsiye etmem ancak iki bilgisayar var ise işletim sistemine alışana kadar ikinci bilgisayarda deneyimleyebilirsiniz. Linux tabanlı bir sistemde bahsettiğiniz oyunları oynama ihtimaliniz çok düşük bildiğimden demiyorum ama birçok oyunun macOS desteği bile yokken Linux'un şansı sıfır.

Steam a girip filtreden Linux seçersen görürsün hangi oyunların olup olmadığını. Ben oradan anladım hangi oyunlar var hangileri yok.

Oyun için 1650 Ti gibi bir kartta Linux önermem. %10 kayıp bile düşük kartlarda zevke etki ediyor çünkü. 40 FPS'den 30FPS'e düşmek sıkıntı. 3070 falan olsa neyse 100FPS olacağına 80 olsun. Oyun dışı geçilebilir bence. Oyun için Dual Boot'da yapabilirsiniz.

Oyun için 1650 Ti gibi bir kartta Linux önermem. %10 kayıp bile düşük kartlarda zevke etki ediyor çünkü. 40 FPS'den 30FPS'e düşmek sıkıntı. 3070 falan olsa neyse 100FPS olacağına 80 olsun. Oyun dışı geçilebilir bence. Oyun için Dual Boot'da yapabilirsiniz.

Hayır bir süredir araştırma yapıyorum, Linux (doğru dağıtımı seçersen!) her türlü Windows'u geçiyor.

Eski bilgisayarımda Minecraft 20-30 FPS çalışırken Linux'ta 60-80FPS arası alıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı