Windows 11'den Linux'a geçilir mi?

Chezzaritz

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500

ZOTAC OVERCLOCK EDITION RTX 3060 8GB

GIGABYTE A520M

DDR4 HP 2X8 16GB RAM

CRUCIAL 1TB M2 SSD
Linux ile ilgili bildiğim tek şey açık bir işletim sistemi olduğu için Linux altında bir sürü temamsı işletim sistemi var. Windows XP'den beri sürekli güncelleyerek Windows kullanıyorum. Bilgisayarda bir değişiklik olsun istiyorum ve internette okuduğuma göre günlük işler (YouTube'da gezinmek mesaj yazmak sitelerin açılması vs.) Çok daha hızlı oluyor RAM kullanımı azalıyor ve hatta oyun performansına da etki ediyormuş. Bunlar doğru mudur? Daha rahat bir kullanım sağlar mı? Linux'a geçilir mi?

Linux ile ilgili bildiğim tek şey açık bir işletim sistemi olduğu için Linux altında bir sürü temamsı işletim sistemi var. Windows XP'den beri sürekli güncelleyerek Windows kullanıyorum. Bilgisayarda bir değişiklik olsun istiyorum ve internette okuduğuma göre günlük işler (YouTube'da gezinmek mesaj yazmak sitelerin açılması vs.) Çok daha hızlı oluyor RAM kullanımı azalıyor ve hatta oyun performansına da etki ediyormuş. Bunlar doğru mudur? Daha rahat bir kullanım sağlar mı? Linux'a geçilir mi?

Fazla oyunun yoksa geçilir ama varsa geçilmez çünkü çogu oyunlar Linux desteklemiyor.

Fazla oyunun yoksa geçilir ama varsa geçilmez çünkü çogu oyunlar Linux desteklemiyor.
Yani oynadığım oyunlar belli ama çok oyun oynuyorum ve farklı farklı eski oyunlar oynamayı severim.

Hocam oyun oynuyorsanız oyunlarınızın sürümlerine bakın, linux desteği olanlar da var.

Ama ben aktif sisteminizi değil de kenarda köşede duran bir eski PC/Notebook varsa önce onu geçirip bir deneyimleyin derim.

Ona göre asıl sisteminizi geçirme durumunuzu etüt edersiniz.

Yani oynadığım oyunlar belli ama çok oyun oynuyorum ve farklı farklı eski oyunlar oynamayı severim.
Steam'in kendi oluşturduğu bir program ile Linux'ta oyunları oynayabiliyorsunuz. Linux Mint kullanırken bilgisayara LoL bile kurmuştum. Ancak uğraştırıcı bir süreç ve açıkçası değmez. Siz zaten deneyim olsun diyorsanız sanal makine ile Linux deneyimleyebilirsiniz. Ya da Dual Boot da kurabilirsiniz. Ancak Windows'tan vazgeçmenizin mantıklı olacağını düşünmüyorum.

Sistem özelliklerin ne? Hangi oyunları oynuyorsun?

Dostum Linux işletim sistemi daha çok geliştiriciler için. Çoğu oyunu oynayamazsın oyun oynuyorsan bunun yanı sıra çoğu programıda kullanamazsın (tabii artık yavaş yavaş Linux içinde yapıyorlar çoğu uygulamayı). İstersen bir sanal makineye kur ve dene işini görecekse geçebilirsin.

Sistem özelliklerin ne? Hangi oyunları oynuyorsun?
RTX 3050 OC ZOTAC
Ryzen 5500
16GB RAM
1 TB SSD
A520M K V2
Ağırlıklı olarak Assetto Corsa League of Legends CS2. Fakat bir sürü hikayeli oyun da oynuyorum arada sırada.

RTX 3050 OC Zotac
Ryzen 5500
16 GB RAM
1 TB SSD
A520M K V2
Ağırlıklı olarak Assetto Corsa League of Legends CS2. Fakat bir sürü hikayeli oyun da oynuyorum arada sırada.

LoL oynayamazsın. Assetto Corsa sorunlu olsa da çalışıyor. Hikayeli oyunlarda muhtemelen sorun yaşamazsın. CS2'nin Linux yerel sürümü en son saçma sapan çöküyordu. Belki düzeltilmiştir.

Yakın zamanda Linux Mint 22 çıkacak ona geçebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı