Windows 11'den macOS'a geçilir mi ?

efe yazgı

Megapat
Daha fazla  
Windows 11 kullanıyorum. Bilgisayarım dizüstü ve biraz değişiklik olsun, hep windows kullandık, az macOS deneyeyim diyorum. Oyun oynamıyorum o yüzden oyun işini es geçebiliriz. Onun dışında macOS yüklesem ne gibi dezavantaj ve avantaj elde ederim Win11'e göre ?

@efe yazgı Donanımınızı belirtin. Donanım uyumluysa Dual Boot yapıp keyfinize göre kullanabilirsiniz.
AMD Ryzen 5 5500u işlemci
8gb ram

Dizüstü zaten bildiğim başka bilgi yok bu ikisi dışında. Bir de harici ekran kartım yok yani dahili ekran kartını kullanıyorum.

Klavyeye kısayollarına hakim isen macOS'in bir avantajı yoktur.
Dezavantajı var mı peki ? Dezavantajı yoksa en azından bi değişiklik olsun

AMD işlemcin varsa geçemezsin tek bildiğim bu.

Yanlış bilgi maalesef. RTX kartlar ve NVIDIA kartların bazısı High Sierra'ya kadar. Bunun harici AMD kartlar sıkıntısız oluyor 6950 XT bile çalışıyor. 7000 serisi bilmiyorum. Windows'a göre daha stabil tabii tek formatta yıllarca kullanırsın. Birikmeyi önleyebilirsen. OpenCore dortania rehberine göz atmanı öneririm.

AMD Ryzen 5 5500U işlemci.
8 GB RAM.

Dizüstü zaten bildiğim başka bilgi yok bu ikisi dışında. Bir de harici ekran kartım yok yani dahili ekran kartını kullanıyorum.

Dezavantajı var mı peki? Dezavantajı yoksa en azından bir değişiklik olsun.

O laptopa olmaz maalesef. Dahili GPU desteğin yok.

Yanlış bilgi maalesef. RTX kartlar ve NVIDIA kartların bazısı High Sierra'ya kadar. Bunun harici AMD kartlar sıkıntısız oluyor 6950 XT bile çalışıyor. 7000 serisi bilmiyorum. Windows'a göre daha stabil tabii tek formatta yıllarca kullanırsın. Birikmeyi önleyebilirsen. OpenCore dortania rehberine göz atmanı öneririm.
Dostum işlemci olmuyor dedim zaten ekran kartı demedim ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı