Windows 11'den Windows 10'a neden geçmek gerekli?

RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
İntel İris Graphics ve RTX 3050 Tİ
İşlemci
İ7
Evet bu makalemde Windows 11'den Windows 10'a neden geçtiğimi anlatacağım.

images.jpeg


1.Alan ve Depolama:

Windows 11 Windows 10 kıyasla hem depolama hemde Performans açısından daha fazla kaynak istiyor windows 10 64 Bit kurup güncellediğimde 25 GB alan kapalarken Windows 11 ile aynı işlemi yaptığımda 54 GB alan kapladı yani Windows 11 , Windows 10'un 2 Katı


images (2).jpeg


2. Oyunlar ve Performans:

Oyunlarda ise Windows 11 bazı eski oyunlarda bütün sürücüler ve çözümler denenmesine rağmen oyunu açmıyor ve bazı oyunlarda FPS düşmemesi gereken yerlere düşüyor Windows 11 bu konuda biraz daha istikrarsız ama Windows 10'da ise çoğu eski oyun sıkıntısız çalışırken bazı oyunlar hata verebiliyor ayrıca Windows 11'de FPS bazı Oyunlarda Windows 10 ile arasında 20-30 bazıları ise 50-60 arası fark verebiliyor.

images (3).jpeg


3.Hatalar ve Kararlılık:

Windows 11'de Windows 10'a göre daha fazla hata ve zorluklar çekilebiliyor örnek vermek gerekirse ben Windows 11'de pil ayarlarını açamıyordum veya hata vermemesi gereken çoğu şeye hata veriyor ve sıkıntı yaratıyordu peki ben ne yaptım. Gerek ise tüm gerekli sürücüleri yükledim DİSM ve SFC araçları ile tarama yaptım. Yani bir kullanıcının yapabileceği her şey.

images (4).jpeg


4.Görünüş ve Sürükle bırak gibi kolaylıklar:

Windows 11'de gerek sürükle bırak gerek ise görünüş anlamında çoğu şey değişti ama çoğu simge değişmesi veya dizayn değişmesi dışında çok bir görüntü veya güncelleme gelmemiş gibi gözüküyor benim gördüğüm kadarı ile pek fazla bir özellik eklenmemiş gibi Windows 11'e.

IMG_20220722_130619.jpg


5.Güncellemeler ve gelen Özellikler:

Widget'lar ve Bir çok android'de bulunan uygulamaların Windows 11'e gelmesi dışında çoğu uygulama ve Özellik Windows 10'da var ve bariz özellikler ve farklar olmadığı için çoğu kullanıcı desteği bitince veya daha fazla özellik ve fark gelince geçmeyi düşünüyor.


DİPNOT: Bu makalede kendi görüşlerim ve deneyimlerim yer almaktadır kesin ve nesnel bir inceleme değildir.
 
Son düzenleme:
Windows 11'in 50 GB kapladığını hiç görmedim, ben kurduğumda 30 - 35 GB arasında bir yer kaplıyordu.
Hem Windows 11'i çıktığı günden beri kullanıyorum ne FPS düşüşü ne de yavaşlık oldu.
 
Biraz daha bekleyip öyle geçmek lazım. 22H2 gelsin. Bir de bu Valorant yüzünden Windows 10 kalma gibi bir durum var. Valorant, TPM 2.0 ve Secure Boot gereksinimlerini kaldırdıktan sonra eminim, sistemi desteklemese bile çoğu kişi Windows 11 geri geçer. Mesela ben Valorant için geri döndüm Windows 10.
 
Windows 11'in 50 GB kapladığını hiç görmedim, ben kurduğumda 30 - 35 GB arasında bir yer kaplıyordu.
Hem Windows 11'i çıktığı günden beri kullanıyorum ne FPS düşüşü ne de yavaşlık oldu.
Ben ne yaşadıysam Windows 11'de onu yazdım ben kurduğumda PRO versiyonunu 45 GB kendiliğinden yer kapladı ayrıca Dipnot'ta belirttim ne yaşayıp tecrübe ettiysem onu yazdım.
 
Son düzenleme:
Çok gariptir deneyimlediğiniz hiçbir şeyi ne Insider/Beta, ne kararlı sürümde yaşamadım. Dün gece geçiş yaptım ve birçok oyun test ettim FPS kaybına nazaran kazanımım oldu tabii 8-10 civarında aman aman bir şey değil.

Fakat her sistemde farklı tepkiler verebiliyor güncel şeyler, son kullanıcı haline gelince tekrar deneyip gözlemlersiniz durumu umarım yararlı olur sizin için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı