Windows 11'e formatsız geçme

Format atmak ile bilgisayara oyun kurmak arasında disk açısından bir fark yok. İkisinde de veri kopyalıyor. Güncelleme ile geçme konusuda Windows Update'ye gelince zaten bilgisayarınız Windows 11 destekliyor. Geçmek ister misiniz gibi bir bildirim çıkıyor. Onu seçince otomatik Windows güncellemesi yapar gibi kuruyor.

Format'ın diskinizin bozulmasında bir etken olduğunu düşünmemekle beraber üstteki arkadaşın dediği gibi bozulacağı varmış üstüne denk gelmiş olduğunu düşünüyorum.

Geçiş konusunda ise ben her zaman temiz kurulumdan yanayım. Çünkü Upgrade'lerde bazı arkadaşlarım sürücü problemleri yaşadılar.

Ne olmuşta böyle olmuş olabilir hocam.

Windows Update ile geçebilirsin ya da Windows 11 yükseltme aracını kullanarak bu bilgisayarı yükselt diyerek geçebilirsin.

Formatsız geçmeni önermem, format atmaktan neden korkuyorsun yahu?
Bir distro hopper olarak günde 8-9 kere format atmışlığım vardır, bu zamana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Format atmadan geçersen tam tersine daha çok sorunla karşılaşırsın.

Windows Update ile nasıl hocam?

TPM 2.0 ve Secure Boot aç daha sonra şimdi denetle bas öyle dene. Olmazsa, yükseltme aracını kullanırsın. Bazen TPM 2.0 ve Secure Boot açık olsa bile desteklenmiyor gösterebilir Windows Update ile.

@Prime777

Ekran görüntüsü 2022-07-14 145834.png

Şu an böyle hocam geçebilirsin diyor.

Formatsız geçmeni önermem, format atmaktan neden korkuyorsun yahu?
Bir distro hopper olarak günde 8-9 kere format atmışlığım vardır, bu zamana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Format atmadan geçersen tam tersine daha çok sorunla karşılaşırsın.

Hocam dediğim gibi diski bozdum önceden ondan dolayı korkuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı