AlperInferno
Megapat
- Makaleler
- 11
Daha fazla
Yaklaşık 3 hafta önce Windows 11'e geçmek gibi bir hata yapmış bulundum. Eğer siz de Windows 11'e geçmeyi düşünüyorsanız bu gönderiyi okuyup kararınızı öyle verin. Olabildiğince yakın zamanda Linux'a geçmenizi öneririm, ben de yakın zamanda geçiş yapmayı düşünüyorum. Öncelikle performans sorunları ile başlayalım. Windows 10'a göre çok daha yavaş olduğu iddiaları doğrudur. Üst seviye bir bilgisayara sahip olmama rağmen sanki 20 yıllık bir laptop kullandırıyormuş gibi hissediyorum. Her şey aşırı yavaş ve sorunlu. Ayrıca bir sürü bozulmalar da bulunuyor. Özellikle tarayıcılarda yaşıyorum bu hataları. Brave kullanıyorum ve şu 3 haftalık süreçte 10'dan fazla sinir bozucu ve ciddi sorunlar yaşadım. Birkaçını saymak gerekirse, durduk yere bir sürü grafiksel hatalar, rezil ötesi performans vs. Bunların hiçbiri Windows 10'da yoktu. Arka planda milyon tane gereksiz zımbırtı çalıştığı için sadece 1 tarayıcı sayfası, Spotify ve Discord açıkken 10GB RAM kullamayı başarıyor. Düşük performanslı bilgisayarlarda kullanmanın ne kadar acı verici olacağını söylememe gerek yoktur herhalde. Son yıllarda zaten yazılım konusu hiç iyi yerlere gitmiyor, her donanımsal ilerleme ile performans artışı yerine daha fazla bloat yiyoruz. Microsoft da daha çok para ve veri emcüklemek için yapabildiği her şeyi yapıyor. Neyse. Sinirimi attığıma göre okuyanlara teşekkür ederim, Windows 11'siz günler dilerim.
Son düzenleyen: Moderatör: