Hocam 2 gündür aktif şekilde kullanıyorum ve şu an memnunum. Herhangi bir sıkıntı görmedim fakat üst düzey bir artı da görmedim. Oyunlarda FPS artışı falan olmadı fakat ikonlar, simgeler hoşuma gitti. Ben şahsen Direct Storage özelliği için geçtim fakat ne oyun hızlı açıldı, ne de daha fazla FPS aldım. Umarım ileride daha iyi teknolojiler gelir Windows 11'e.Biliyorum bu konularda çokça yazıldı çizildi. Herkes fikrini söylüyor, söyleyecekte. Ancak edinilen tecrubelerde kullanılan sistem özellikleri, donanımlar, kullanılan programlar vs hepşmizde farklılık göstermekte. Microsoft her ne kadar çok çalışsa da 11 bir hayli akılda soru işareti bırakan bir işletim sistemi oldu.
Ben Windows 11'i aslında Windows Vista'ya benzetiyorum. Windows 10'u da XP'ye benzetiyorum. Vista'yı kullananlar bilirler, hemen hemen aynı şey olmuştu. İnsanlar XP'de kalmışlardı yıllarca. Bense o dönem Vista'ya geçmiş ve neredeyse hiç sorun yaşamamıştım. Ya bana denk gelmemişti ya şanslıydım veya sistemim çok iyiydi.
Ancak nedense Windows 11'e kadar her sürümü anında yükleyen ben, ve hatta Kasım 2015'te o dönem yeni aldığım laptopla Windows 10'un gelmesine ve sorun yaşayacağımı düşünmeme rağmen hiç sorun yaşamadım. Laptopumu 6 sene kullandım, sattım. Yeni masaüstü sistem topladım hala sorunsuz kullanmaktayım. İlk defa Windows tarihinde (Windows 95'ten beri kullanırım) Windows 11'den o kadar çok şikayet duydumki geçesim gelmedi.
Evet şu sıralar bayağı toparlandı diyorlar. Ancak bunu söyleyenler kimler? Hangi programları kullanıyorlar? Sistemleri düzgün çalışıyor mu? Bileşenleri iyi mi? İyi olması da yetmez efektif mi? Bu ve bunun gibi soruların cevaplarına göre deneyimler de değişiyor.
Benim cevabım şu yönde olacak. Sorunlarının bayağı toparlandığı belirtilmekte. Bunun içinde Windows 11'e dayanamayıp Windows 10'a geçen ve 11'e lanet okuyan bir kesim de var. Windows 11 geldiği günden beri kullanıp hiçbir sorun yaşamayanda var. Yani iki ucu bambaşka olan sonuçlar silsilesi. Deneyin görün, sisteminiz güzel. Ben sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Tabii ki de geçmelisin. Sitemin güncel driver problemi de yaşamazsın. Windows 11 yeni hybrid mimariyi en iyi kullanan işletim sistemi.Eki Görüntüle 1868292
Şu an Windows 10 22H2 versiyonunu kullanıyorum.
Direct Storage özelliği de geldi sizce geçmeli miyim?
Sistem özelliklerim:
Ekran kartı: RTX 4070.
İşlemci: i5 13400F.
SSD: Kingston 1TB 3500 Okuma/2100 yazma.
RAM: Kingston Fury Beast 2x8GB DDR4 3600MHz.
Anakart: EX-B660M-V5-D4.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.