Windows 11 iyidir güzeldir en yenisi en güncelidir anlıyoruz da mesela Windows 10 Home 22H2 üzerinden Win. Update içinden gösterilir şekilde Windows 11 Home geçmeyi önerir misiniz? Öyle anlatıldığı gibi Rufus ile USB kayıt edip PC kasadan başlatıp formatlayarak geçmekten bahsetmiyorum.
Şu an Win. Update içinde "sisteminiz Windows 11 için uygundur yükseltin" diyor oradan (yine format benzeri diyebileceğimiz) temiz/tam kurulum olarak Windows 11'e yükseltsek/kursak en güncel Windows 11 Home 23H1 23H2 artık hangisiyse en güncelini kurar mı nasıl olur? Windows 10'dan Windows 11'e geçmeyi tabii ki oyun sistemi açısından soruyorum.
Animasyonları Windows 11'de kapatabiliyorsunuz.Bencede, çünkü çok animasyon var 10 daha stabil oyunlarda vb.
Onun öyle olduğunu biliyorum da Win10'da Win. Update üzerinden Win11 kurulumuna/yükseltmeye geçsek sanki orada tüm sistemi sıfırlayarak formatlama gibi tam/temiz kurulum seçeneği de oluyordu (forumda okumuştum). Aynı yerde kurulum ekranında "Win10'daki verilerinizi ayarlarınızı kaybetmeden Win11'e yükseltme" seçeneği ayrı yer alıyor sanıyorum bunu danışmak istemiştim. Yani temiz kurulum vb için illaki Rufus vb USB bellekle kurulum şart değildi galiba.Temiz kurulum denen mevzu bildiğim kadarıyla Update'i kullanmadan sıfırdan kurmak oluyor. Update yoluyla Windows 11 kurulumunda veri kaybı olmuyormuş ama bazı sorunları da 10'dan 11'e taşıyormuş. Genel olarak önerilen ve sağlıklı olan yöntem verilerinizi yedekledikten sonra USB bellekle temiz kurulup yapmak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.