Windows 11'e geçilmeli mi?

Karkelo

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bildiğiniz üzere 2 gün sonra Windows 10'a olan tüm destek sona erdirilecek. Bilgisayar sistemim düşük, 12 senelik bir laptop kullanıyorum. İşlemcim i5-3230M, RAM ise 8 GB. Bilgisayarım zaten bana uyarı gönderiyordu bilgisayarınız Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamamaktadır diye. Bu durumda ne yapmalıyım? Şahsen destek çekildikten sonra oluşabilecek güvenlik zaafiyetleri birazcık düşündürüyor. Bazı diğer forumlarda araştırma yaptığımda ise Windows 10 LTSC'den bahsedildiğini gördüm. Windows'um bu arada orijinal lisanslı. 2026 bitmeden yeni bir bilgisayara geçiş yapacağım. Bu zamana kadar olan süreçte sizce ne yapılmalıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bildiğiniz üzere 2 gün sonra Windows 10'a olan tüm destek sona erdirilecek. Bilgisayar sistemim düşük, 12 senelik bir laptop kullanıyorum. İşlemcim i5-3230M, RAM ise 8 GB. Bilgisayarım zaten bana uyarı gönderiyordu bilgisayarınız Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamamaktadır diye. Bu durumda ne yapmalıyım? Şahsen destek çekildikten sonra oluşabilecek güvenlik zaafiyetleri birazcık düşündürüyor. Bazı diğer forumlarda araştırma yaptığımda ise Windows 10 LTSC'den bahsedildiğini gördüm. Windows'um bu arada orijinal lisanslı. 2026 bitmeden yeni bir bilgisayara geçiş yapacağım. Bu zamana kadar olan süreçte sizce ne yapılmalıdır?
Oynadığınız ve kullandığınız programlara göre Linux geçmenizi tavsiye ederim istemezseniz

Windows 10 Enterprise | Microsoft Evaluation Center bu link üzerinden en üstteki English dil paketli olan Enterprise LTSC indirin sonradan kurduktan sonra Ayarlar üzerinden tekrardan türkçe dile geçiş yapınız.

Oynadığınız ve kullandığınız programlara göre Linux geçmenizi tavsiye ederim istemezseniz.

Windows 10 Enterprise | Microsoft Evaluation Center bu link üzerinden en üstteki English dil paketli olan Enterprise LTSC indirin sonradan kurduktan sonra ayarlar üzerinden tekrardan Türkçe dile geçiş yapınız.

Hocam peki Enterprise ile Pro arasında ne gibi farklar bulunmakta? Cidden bilmiyorum internetten biraz araştırdım ama "sanırım" daha uzun destek gibisinden bir şeyler gördüm.

Hocam peki Enterprise ile Pro arasında ne gibi farklar bulunmakta? Cidden bilmiyorum internetten biraz araştırdım ama "sanırım" daha uzun destek gibisinden bir şeyler gördüm.
Genel olarak performans farklı olur ve Enterpise LTSC vb. sürümler şirketler için üretilir gene lisans ister ama bireysel kullanıcılarda şirket özel anahtarınız yoksa normal Pro gibi kullanamazsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı