Windows 11'e şimdilik -bana göre- geçilmez

Not: Bu yazdıklarım Windows 11'in çıkış yapmış olduğu RTM sürümü 22000.194 ile alakalıdır.

Bugün Windows 10'a geri döndüm. Sebebini şöyle sayayım;
  • LoL oynarken oyunun en kritik anında tuşların bazen çalışmaması ve Alt+Tab+ESC yapınca düzelmesi ve takım arkadaşlarımın bana sövmesi.
  • Aşırı anormal RAM kullanımı. Explorer bazen 150 MB'a kadar RAM harcıyor. Hiç gerek yok bence.
  • Microsoft Store'a Android uygulamaların ileride gelecek olması.
  • Game Bar'ın sistem bileşeni olması, silinse dahi oyuna her girdiğimde bir açılır pencere çıkıyor bu bağlantıyı nasıl açmak istersiniz diye soruyor, Game Bar'ı sildim ya o yüzden sistemi bulamıyor. :D
  • Bazı ayarların çok yorucu olması, sağ tık yap diğer seçenekleri göster vs.
  • Bazı bugların olması, saate bastığında çıkan ekranın bazen hatalı olması, aramanın bazen çalışmaması.
  • G-Sync'ın düzgün çalışmaması, çökmesi, Minecraft'ın G-Sync açıkken çalışmaması.
  • Bugün tekrar Windows 10'a geçtiğimde bana daha bir akıcı deneyim sunması.

Yani kısaca Nisan 2022'ye kadar veya bir sonraki büyük güncellemeye kadar ben kurmayacağım. Bana soran olursa da tavsiye etmeyeceğim.

Sistemim;
  • AMD Ryzen 5 5600X.
  • NVIDIA RTX 3060 Ti.
  • 16 GB DDR4 3200 MHz RAM.
  • MSI B450 Gaming Plus Max, TPM 2.0, Secure Boot, Resizable Bar.
  • High Power Simplicity 700W 80+ PSU.
  • XPG SX8200 Pro 500 GB NVMe M.2 SSD, Windows Diski.
  • Samsung 870 QVO 1 TB SATA SSD, Oyun Diski.
  • AOC C27G1 27" FHD 144 HZ 1 MS Monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
not: bu yazdıklarım Windows 11'in çıkış yapmış olduğu RTM sürümü 22000.194 ile alakalıdır.

Bugün Windows 10'a geri döndüm. Sebebini şöyle sayayım;
  • LoL oynarken oyunun en kritik anında tuşların bazen çalışmaması ve Alt+Tab+ESC yapınca düzelmesi ve takım arkadaşlarımın bana sövmesi.
  • Aşırı anormal RAM kullanımı. Explorer bazen 150 MB'a kadar RAM harcıyor. Hiç gerek yok bence.
  • Microsoft Store'a Android uygulamaların ileride gelecek olması.
  • Game Bar'ın sistem bileşeni olması, silinse dahi oyuna her girdiğimde bir açılır pencere çıkıyor bu bağlantıyı nasıl açmak istersiniz diye soruyor, Game Bar'ı sildim ya o yüzden sistemi bulamıyor. :D
  • bazı ayarların çok yorucu olması, sağ tık yap diğer seçenekleri göster vs.
  • bazı bugların olması, saate bastığında çıkan ekranın bazen hatalı olması, aramanın bazen çalışmaması.
  • G-Sync'ın düzgün çalışmaması, çökmesi, Minecraft'ın G-Sync açıkken çalışmaması.
  • Bugün tekrar Windows 10'a geçtiğimde bana daha bir akıcı deneyim sunması.

Yani kısaca nisan 2022'ye kadar veya bir sonraki büyük güncellemeye kadar ben kurmayacağım. Bana soran olursa da tavsiye etmeyeceğim.

sistemim;
  • AMD Ryzen 5 5600X.
  • NVIDIA RTX 3060 Ti.
  • 16 GB DDR4 3200 MHz RAM.
  • MSI B450 Gaming Plus Max, TPM 2.0, Secure Boot, resizable bar.
  • High Power simplicity 700W 80+ PSU.
  • XPG SX8200 Pro 500 GB NVMe M.2 SSD, Windows diski.
  • Samsung 870 QVO 1 TB SATA SSD, oyun diski.

Evet benim de sistemim yepyeni TPM 2.0 açmam gerekiyor ama yine de 1 sene bekleyeceğim acelesi yok.

Windows 11 ile birçok oyun oynadım, 26 Eylül'den beri kullanıyorum. Hiç sorun yaşamadım. RAM kullanımında da bir anormallik sezmedim. Oyun içi akıcılık veya FPS ile ilgili yine sorun olmadı benim sistemde. 1 yıl sonra daha optimize bir Windows 11 olabilir fakat bugünkü sürüm de kullanılabilir*.

*Kullanılabilirlik sistemden sisteme değişebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl yapılmaması gereken mevzuydu. Sürüm henüz yeni fırından çıktı ve elbet hatalar, eksiklikler olacaktır. Ama ne yazık ki kullanıcılar bu durumunu göz ardı edip ala acele yeni sürüme geçti geçiyorlar ve her ne kadar beğenilse de hatalar çıkıyor ve en sonunda başlıyorlar şikayetlere. Hani geçilmez demiyorum, günlük kullanıcılar için veya deneyip görme açısından birebir olabilir ama onun dışında kesinlikle geçilmez, henüz çok erken. Daha "donanım" sürücüleri için uyumluluk güncellemeleri çıkaracaklar. @Shadow Ryzen'in dediği gibi benim 2 tane oyuncu bilgisayarım var ve 2022 yılın başlarında duruma göre en temizinden kuracağım.

Asıl yapılmaması gereken mevzuydu. Sürüm henüz yeni fırından çıktı ve elbet hatalar, eksiklikler olacaktır. Ama ne yazık ki kullanıcılar bu durumunu göz ardı edip ala acele yeni sürüme geçti geçiyorlar ve her ne kadar beğenilse de hatalar çıkıyor ve en sonunda başlıyorlar şikayetlere. Hani geçilmez demiyorum, günlük kullanıcılar için veya deneyip görme açısından birebir olabilir ama onun dışında kesinlikle geçilmez, henüz çok erken. Daha "donanım" sürücüleri için uyumluluk güncellemeleri çıkaracaklar. @Shadow Ryzen'in dediği gibi benim 2 tane oyuncu bilgisayarım var ve 2022 yılın başlarında duruma göre en temizinden kuracağım.
Windows Vista'dan Windows 11'e kadar bütün Beta sürümlerinde bulundum. En stabili buydu lakin bunun da çıktığında tam anlamıyla stabil olmaması beni üzdü. Daha optimize gelmemesi vs. gibi. Misalen önceden çıktığı gün bütün sürücüler yayınlanırdı. MSI'ın sitesine bakıyorum Windows 11 çıkmış daha ortada sürücü yok. Neyse ki sadece ses sürücüsünü oradan kurmak zorunda kalıyorum. Yani az bir zaman daha geçmesi gerek diye düşünüyorum. Windows 10 sürücüleri ile zaten çalışıyor abi diyenler olacaktır ama tam anlamıyla Windows 11 sürücüsü sayılmıyor bunu da belirtmekte fayda var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı