Rehber Windows 11'i hızlandırma

Leon Dayı

Hectopat
Katılım
28 Aralık 2021
Mesajlar
8.403
Makaleler
9
Çözümler
36
Yer
İstanbul, Türkiye
Bugünkü rehber konumuza hoş geldiniz. Windows 11 nasıl hızlandırılır onu söyleyeceğim.

1) Gereksiz başlangıç uygulamalarını ve başlangıç hizmetlerini kapatmak

> Görev Yöneticisi'ni açın ve "Başlangıç" adlı sekmeye tıklayın.
Ekran görüntüsü 2022-08-08 142356.png

> Buradaki sekmede istediğiniz uygulamanın bilgisayarınız açılınca otomatik başlatılması ayarını değiştirebileceksiniz, tek yapmanız gereken listede olan uygulamalardan istediğinize tıklamak ve sağ alttaki "devre dışı bırak" seçeneğine basmak.
> Gereksiz uygulamaların otomatik başlamasını değiştirdikten sonra bir de gereksiz hizmetlerin otomatik başlasını değiştireceğiz, bunun için Windows'un arama bölümüne "MSConfig" yazın ve açın.

Ekran görüntüsü 2022-08-08 142618.png

> MSConfig açıldıktan sonra "Hizmetler" yazan sekmeye tıklayın, karşınıza bir sürü servislerin olduğu bir liste çıkacak, sol altta olan "tüm Microsoft hizmetlerini gizle" adlı seçeneğe tıklayın, bu önemli Windows hizmetlerini gizleyerek böylece onları yanlışlıkla devre dışı bırakmamış olacaksınız.
> "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" adlı seçeneğe tıkladıktan sonra listede olan hizmetlerin arasından istemediğiniz hizmetleri kapatın ve ardından "uygula" adlı seçeneğe basın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatmanız istenecektir.

2) Otomatik güncellemeleri devre dışı bırakmak

> Bu adım sadece Windows 11 ile birlikte gelen otomatik güncelleştirmeleri devre dışı bırakacak ve böylece kullanıcı ne zaman isterse Windows Update o zaman güncelleme yapacak, böylece istemediğiniz zaman sisteme yük binmeyecek.
> Not: Bazı kişiler bu adımı komple Windows Update'i devre dışı bırakmak gibi düşünebilir ama öyle değil. Bu adım sadece Windows Update'in otomatik güncelleme yapmasını kapatacak. Gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.
> Öncelikle aşağıdaki uygulamayı indirin. Windows Update Blocker v1.7
Ekran görüntüsü 2022-08-08 150930.png


3) Animasyonları Kapatmak
Animasyonlar kimi kullanıcıların hoşuna gitse de sistem üzerine gereksiz yük bindirir. Bilgisayarınızın fark edilir şekilde hızlanmasını istiyorsanız animasyonları kapatmakta fayda var.
> Ayarlar – Erişim Kolaylığı – Monitör kısmı altında yer alan “Windows'ta Animasyonları Göster” seçeneğini kapatın
Ekran görüntüsü 2022-08-08 151017.png


4) Klasör seçeneklerindeki gereksiz ayarları kapatmak
> Windows + E tuş kombinasyonunu kullanarak Windows Gezgini'ni açın ve Görünüm – Seçenekler menüsüne tıklayın. Açılan Klasör seçenekleri'nin Görünüm sekmesine gelin ve belirtilen seçenekleri devre dışı bırakın.
Ekran görüntüsü 2022-08-08 145120.png


5) Gizlilik seçeneklerini düzenlemek
> Eğer Cortana dijital yardımcısını kullanmıyorsanız - Kapalı
> Mürekkep oluşturma ve yazma tanılamayı iyileştir – Kapalı
> Özel deneyimler – Kapalı
> Tanılama veri görüntüleyicisi – Kapalı
> Geri bildirim sıklığı – Hiçbir Zaman

Daha fazlası:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer Windows'lar için de kullanılabilir mi?

Kullanılabilir benzer ayarlar var.

Çok fazla konu açıldı, artık herkes ezberledi bence bu ayarları. Donanım yükseltmeden hızlandırma diye bir şey yoktur. Benim gibi dünya kadar uğraşan, Windows özelleştiren arkadaşlar bunu bilir.

Amacım kullanıcılara yardımcı olmak. Eski konular açılmış olabilir mesela foruma yeni katılanlar veya eski konuları görmeyenler olabilir. Böyle düşündüğünüz için üzgünüm. Sonuçta herkes burada emek sarf ediyor.
 
Son düzenleme:
Kullanılabilir benzer ayarlar var.

Amacım kullanıcılara yardımcı olmak. Eski konular açılmış olabilir mesela foruma yeni katılanlar veya eski konuları görmeyenler olabilir. Böyle düşündüğünüz için üzgünüm. Herkes burada emek sarf ediyor.

Biliyorum, yeni kullanıcılar görebilir fakat, bunun aşırı hızlandırma yaptığını zannedip 10 FPS alan bilgisayarın 30 FPS alacağını zannedenler var. Öyle bir şey olmuyor arkadaşlar, belirteyim.
Amacım sizi kötülemek değil, rehber güzel.
 
Biliyorum, yeni kullanıcılar görebilir fakat, bunun aşırı hızlandırma yaptığını zannedip 10 FPS alan bilgisayarın 30 FPS alacağını zannedenler var. Öyle bir şey olmuyor arkadaşlar, belirteyim.
Amacım sizi kötülemek değil, rehber güzel.

Rehberi beğenmenize çok sevindim. Eski bilgisayar kullananlar filan bilgisayarını biraz da olsa hızlandırmış olacak. Dediğiniz gibi FPS artışı istiyorlarsa Rehber: Detaylı FPS artırma (+%20-25) bu konu belki işlerine yarayabilir detaylı bir açıklama yapılmış.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı