Attığınız yazılımların hepsi hakkında bilgim olmasa da çoğu programın açık kaynaklı alternatifi olabiliyor, tamamıyla yerini tutmasa bile. Bir araştırın.
Kimisi işletim sistemi beğenmiyor kimisi başka işletim sistemine çamur atıyor ya bırakın bu işleri ya herkesin kendine göre işletim sistemi olursa zaten daha Microsoft'un çok işi var kimisi beğenmez başka sürüm Windows kullanır herkes özgür sonuçta.
Aslında az da bash öğrenseniz Linux kolay Windows aynı devam eder ancak bence böyle fazla gidebileceğini sanmıyorum iyileştirme yapmaları muhakkak gerekecektir arka plandaki sistem anlamında.
En basitinden Technopat sitesi Cent OS üzerinden hostlanmakta. Eğer başka bir Linux based ile değiştirilmediyse.
Yüksek performans ve optimizasyon burada çünkü Windows kernelinden 9 milyon satır daha az kod bulunduruyor. yazılımlarının bulunmaması ise firmalar sebepli, geçmemek için tek sebebin bu olsa anlardım fakat çok bilgi kirliliğin var.
Yakın zamanda denediğimdr GTAV, CS:GO, God of War, dishonered, metro Redux, Battlefront 2 2017, Squad, Star Wars Jedi: Fallen order ve Apex Legends'ı açıp rahatça oynadım. Kesinlikle Linux oyun oynatmıyor kanka aynen. Açıp YouTube test videolarına bir bak istersen. Bazen derlemek için katman kullandıüı halde Linux Windows'tan daha fazla FPS veriyor. Genelde de fark ikisini yan yana koyduğunda anlaşılmayacak kadar az oluyor.